Αφοσιωμένος στη Δικοινοτική Επιτροπή για τον Πολιτισμό και μετά την παραίτησή του ο Τ. Χατζηδημητρίου

Αφοσιωμένος στο έργο της Δικοινοτικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό παραμένει και μετά την παραίτησή του θα παραμείνει ο Τάκης Χατζηδημητρίου ο οποίος χαιρετίζει τον διορισμό στη θέση του Ε/κ συμπροέδρου της Επιτροπής το ήδη μέλος της, Δρα Τουρκικών Σπουδών, Σώτο Κτωρή.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηδημητρίου, «μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας μου, υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας της επιτροπής και χωρίς εμένα και στο πλαίσιο αυτό θέλω να χαιρετίσω και τον διορισμό του Σώτου Κτωρή διότι αυτό εξασφαλίζει συνέχεια του έργου με το ίδιο πνεύμα και στο μέλλον».

Εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ο οποίος και έμπρακτα εκτίμησε την δουλειά η οποία επιτελέστηκε».

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε αναγνώριση της πολυετούς και σημαντικής προσφοράς του Τάκη Χατζηδημητρίου στη μεγάλη προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα του απονείμει το Μετάλλιο Εξέχουσας Προσφοράς, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ερωτηθείς ποια αισθήματα εγκαταλείπει την προεδρία της Δικοινοτικής Επιτροπής μετά από 14 χρόνια, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι «καταρχάς αισθάνομαι αφοσιωμένος και δεν θα ξεκόψω από το θέμα, θα εξακολουθήσω να το παρακολουθώ όσο μπορώ αλλά φυσικά και για λόγους ηλικιακούς δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να ανταποκρίνομαι όπως στο παρελθόν».

Απαντώντας σε ερώτηση για έργα που σφράγισαν το έργο της Δικοινοτικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό είπε ότι «ως Επιτροπή αγαπήσαμε όλα τα έργα και όλα τα έργα μας πρόσφεραν συγκίνηση» σημειώνοντας «την παρέμβασή μας στην αρχαία Σαλαμίνα όπου συντηρήθηκαν τα μωσαϊκά, όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα και οι βασιλικές του Αγίου Επιφανίου και της Καμπανόπετρας».

Πρόσθεσε ότι «και το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα έχει ένα τεράστιο συμβολικό χαρακτήρα όπως και ο Πύργος του Οθέλλου ο οποίος είναι παγκόσμιας σημασίας και συνδέεται με μία εποχή κι ένα κόσμο αλλά και με την Τέχνη σε παγκόσμιο επίπεδο, όντας συνδεόμενος με τον Σαίξπηρ και τον Τζιουζέπε Βέρντι».

Όπως είπε ο κ. Χατζηδημητρίου «ακόμα και μικρά έργα, όπως αυτό του χώρου λατρείας Αγίου Θεοδώρου και Αγίας Μαρίνας στον Κορμακίτη, μας πρόσφερε πλούτο γνώσεων και νέων στοιχείων για την περιοχή και επίσης μας αποκάλυψε και νέες τοιχογραφίες μοναδικές».

Σε ερώτηση για την αναστήλωση του Μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στην Μύρτου, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε πως «όταν φτιάξαμε και το Μοναστήρι αυτό, αισθανόμουν ότι δημιουργήθηκε ένας άξονας, Απόστολος Ανδρέας – Άγιος Παντελεήμονας, τα δύο μεγάλα μοναστήρια της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι «επειδή έχει περάσει κάποιος χρόνος από τα έργα που έχουν γίνει και ήταν απομονωμένο το μοναστήρι, θα χρειαστεί μία παρακολούθηση για τη συντήρησή του σε καλή κατάσταση».

«Είναι στο πρόγραμμα της επιτροπής η άμεση συντήρηση των έργων που έχουν γίνει στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα», είπε ο κ. Χατζηδημητρίου ο οποίος καταλήγοντας σημείωσε ότι «με τις ενέργειές μας ως Δικοινοτική Επιτροπή για τον Πολιτισμό  εμπλουτίσαμε και την κυπριακή ιστορία, την τέχνη και την παράδοση».

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουαρίου 2022 - 13:10

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.