«Τελεσίγραφο» Μπλίνκεν στην συνάντηση με Λαβρόφ: Τεράστιες επιπτώσεις για Ρωσία εάν κινηθεί επιθετικά

Οι συνομιλίες της Γενεύης ήταν «ειλικρινείς και ουσιαστικές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν μετά το τέλος της συνάντησής του με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρρόφ στην Γενεύη.

Ο Αμερικάνος υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι σκοπός του από τη συνάντηση ήταν να διαπιστώσει αν η Ρωσία είναι έτοιμη να πάρει το μονοπάτι της διπλωματίας 

Όπως δήλωσε ο ίδιος ξεκαθάρισε στον συνομιλητή του ότι εάν η Ρωσία κάνει οποιαδήποτε κίνηση επιθετική στην Ουκρανία, θα τύχει ενωμένης, γρήγορης και σφοδρής απόκρισης. Ο κ. Μπλίνκεν πρόσθεσε πως εάν η Ρωσία συνεχίσει άλλου είδους επιθέσεις, στον κυβερνοχώρο η άλλου, πάλι θα υπάρξει σφοδρή απάντηση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους και πως οι επιπτώσεις τυχόν ρωσικής επιθετικότητα θα είναι τεράστιες. 

«Θέσαμε στη ρωσική πλευρά ιδέες και προτάσεις για τη μείωση της έντασης και είμαστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε στις ρωσικές ανησυχίες, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος υπουργός εξωτερικών.

Ο κ. Μπλίνκεν επισήμανε ότι με τον κ. Λάβροφ μίλησαν μεταξύ άλλων για τον δρόμο προόδου που ανοίγεται μπροστά τους. 

«Προβάλαμε την πάγια αρχή μας ότι δεν θα αποφασίσουμε για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, για το ΝΑΤΟ χωρίς το ΝΑΤΟ, για την Ευρώπη χωρίς την Ευρώπη», ανέφερε ο ίδιος. 

Ο κ. Μπλίνκεν επιστρέφει αμέσως στις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο, διπλωματικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους και συμμάχους και την επόμενη εβδομάδα θα απαντήσει γραπτώς με προτάσεις στα ρωσικά αιτήματα. Στην συνέχεια, αναμένεται νέα συνάντηση με την ρωσική πλευρα.

«Αυτό δεν είναι το τέλος του διαλόγου μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Λαβρόφ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και πρόσθεσε ότι η Μόσχα αναμένει την επόμενη εβδομάδα «που ο κ. Μπλίνκεν θα παρουσιάσει γραπτή απάντηση στα αιτήματά μας».

«Εμείς δεν σχεδιάζουμε εισβολή στην Ουκρανία, δεν έχουμε κανένα σχέδιο για εισβολή», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης που ζήτησε να σταματήσουν οι υστερικές αντιδράσεις από τα media. 

«Το θέμα είναι τί θα πράξουν οι Αμερικανοί με τις δυνάμεις τους που σταθμεύουν στην Ευρώπη, κι αυτό το θίξαμε στις συζητήσεις μας με τον Άντονυ Μπλίνκεν», πρόσθεσε και εξέφρασε την ανησυχία του για τα «όπλα από δυτικές χώρες που κατακλύζουν την Ουκρανία». Είπε επίσης ότι το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας «δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο ουκρανικό ζήτημα». 

«Ο κ. Μπλίνκεν μού είπε ότι είναι ικανοποιημένος με τις συνομιλίες που είχαμε» είπε ο Λαβρόφ και  πρόσθεσε πως συμφώνησαν με τον ομόλογό του πως ο διάλογος θα πρέπει να είναι λιγότερο συναισθηματικός.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.