Πυρ ομαδόν κατά Κυπριακής Δημοκρατίας από Τούρκους αξιωματούχους για PYD

Πυρ ομαδόν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από Τούρκους αξιωματούχους οι οποίοι την κατηγορούν ότι έδωσε άδεια για άνοιγμα γραφείου στους Κούρδους της Συρίας (PYD) τους οποίους συνδέουν άμεσα με το ΡΚΚ.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι από το λογαριασμό του στο τουίτερ αναφέρει ότι “η νοοτροπία που χθες σκότωνε ένα μωρά στη νότια Κύπρο, σήμερα ο μωρονοκτόνος ανοίγει γραφείο για τους τρομοκράτες. Το γεγονός ότι η ‘Ε/κ διοίκηση’, που ασπάζεται την τρομοκρατία, μιλάει για ειρήνη στο νησί είναι ένδειξη της ανειλικρίνειας της. Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα κάψουν τα χέρια τους αργά ή γρήγορα”.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλμούς σε ομιλία του στο Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ότι “η ‘Ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου’ δεν πρέπει να προσπαθεί να κάνει πράγματα πολύ μεγάλα για το μέγεθός της. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα χτυπήσουν αυτούς που υποστηρίζουν αυτές τις οργανώσεις σαν μπούμερανγκ στο τέλος”. Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε: “Γνωρίζουμε ότι η υπογραφή της ‘Ε/κ διοίκησης’ σε μια τέτοια ανόητη απόφαση θα βλάψει  όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή. Ενώ προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε μέσω διαπραγματεύσεων κάποιες εντάσεις που περάσαμε ιδιαίτερα με την Ελλάδα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, συνιστούμε στην ελληνοκυπριακή διοίκηση να γνωρίζει τα όριά της. Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η λανθασμένη πρακτική που έχουν κάνει θα βλάψει περισσότερο τους εαυτούς τους”.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ αναφέρει επίσης μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ ότι “η Ε/κ διοίκηση νότιας Κύπρου’ έχει λάβει μια φιλοτρομοκρατική στάση ανοίγοντας γραφείο αντιπροσωπείας για την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD. Με αυτή τη στάση, η ‘Ε/κ διοίκηση’ έχει προσθέσει μια νέα παρανομία. Η Δημοκρατία της Τουρκίας και η ‘τδβκ’ είναι αποφασισμένες να δώσουν το απαραίτητο μάθημα σε κάθε είδους τρομοκρατική δραστηριότητα. Οι Τ/Κ έχουν ιστορική εμπειρία στην αντιμετώπιση δικτύων δολοφονιών. Η ‘Ε/κ διοίκηση’.  έγραψε το όνομά της δίπλα σε εκείνο της τρομοκρατικής οργάνωσης με δίκτυο δολοφονιών”.

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουαρίου 2022 - 10:26

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan:
22:11
Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
21:51
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand