Κατάσχεση 94 κιλών αλιευμάτων και καταγγελία τεσσάρων για λαθραλιεία

Στην κατάσχεση 94 κιλών αλιευμάτων και την καταγγελία τεσσάρων ατόμων για παράνομη αλιεία με δίχτυ και με ψαροντούφεκο, προχώρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών (ΤΑΘΕ) την περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΤΑΘΕ, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, τα άτομα εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος.

Όπως αναφέρεται, τα αδικήματα τα οποία καταγγέλθηκαν αφορούσαν αλιεία με δίκτυ χωρίς σκάφος, χωρίς τη σχετική άδεια αλιείας, αλιεία με ψαροντούφεκο χωρίς τον απαραίτητο σημαντήρα, αλιεία πέραν των πέντε κιλών αλιευμάτων συνολικά σε ένα εικοσιτετράωρο, διατήρηση/εκφόρτωση αλιευμάτων ερασιτεχνικής αλιείας από τα οποία δεν έχει αποκοπεί ο άνω λοβός του ουραίου πτερυγίου.

Προστίθεται ότι κατασχέθηκαν ως τεκμήρια όλα τα αλιευτικά εργαλεία, καθώς και τα αλιεύματα συνολικού βάρους 94 κιλών. 

Σημειώνεται ότι το ΤΑΘΕ έχει θέσει «ως προτεραιότητά του την πάταξη της παράνομης αλιείας και εφαρμόζει τον σχετικό νόμο με τη δέουσα αυστηρότητα».

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουαρίου 2022 - 10:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Συνάντηση ΥΠΕΞ με Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο για παρεμβάσεις στο Βαρώσι
07:52
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand