Την ελπίδα ότι το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα καταγράφει όσα έχουν παραληφθεί από την έκθεση του γγ, εξέφρασε ο ΠτΔ

Την ελπίδα ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα καταγράφει όσα έχουν παραληφθεί από την έκθεση του Γενικού Γραμματέα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι αναμένει όπως η έκθεση περιλαμβάνει τη βάση λύσης του Κυπριακού και τις πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επανέναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης -απαντώντας σε επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης- υπενθύμισε ότι ήταν κοινή απόφαση τριών κυβερνήσεων.

Υπέδειξε ότι σε κάθε έργο προαπαιτούμενο είναι και η μελέτη βιωσιμότητας και αν είναι υλοποιήσιμο υλοποιείται, αν όχι, βρίσκονται οι εναλλακτικές λύσεις.

Ερωτηθείς αν συμμερίζεται τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, ότι ο EastMed πάντοτε αποτελούσε εργαλείο πρόκλησης προβλημάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε οτι δεν νομίζει να είναι αυτό που εννοούσε ο κύριος Κασουλίδης ούτε και είναι, όπως είπε, θέμα σχολιασμού των ενδεχόμενα προσωπικών απόψεων που εξέφρασε κάποια στιγμή.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για μηδενισμό σε σχέση με τους χειρισμούς του στο θέμα του EastMed και των τουρκικών προκλήσεων, καλώντας την να ασκήσει εποικοδομητική κριτική.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2022 - 15:52

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
07:43
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (ΒΙΝΤΕΟ)
07:30
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν χθες σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
06:26
Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ
06:23
Πρόεδρος ΗΠΑ: Η φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας βρίσκεται στο απώγειό της
06:17
Στην αγορά ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα προχωρήσει η Ελλάδα
06:15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στο Κυπριακό
06:11
16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand