Συμβούλιο Ασφαλείας: Ο OHE επικεντρώνεται στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων στην Κύπρο με σκοπό την οικοδόμηση της ειρήνης

Τα Ηνωμένα Εθνη επικεντρώνονται, σε μεγάλο βαθμό, αυτή τη στιγμή, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού στις κοινότητες στην Κύπρο, για τη δημιουργία καλύτερου περιβάλλοντος, για την οικοδόμηση ειρήνης στο νησί.

Αυτό δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας, νορβηγός αντιπρόσωπος Ιγκε Κβάλχαϊμ, μετά τη δίωρη συνεδρία του Συμβουλίου, για την ανανέωση της θητείας της Ουνφικύπ στην Κύπρο. Στη συνεδρία τα μέλη ενημερώθηκαν, για τις εξελίξεις στην Κύπρο, από τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, Κόλιν Στιούαρτ.

Ο κύριος Κβάλχαϊμ σημείωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Βαρώσια. Απαντούσε σε ερώτηση για έλλειψη αντίδρασης από τα Ηνωμένα Έθνη για τις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια, σημειώνοντας ότι "υπήρξε κάποια κριτική" για το θέμα αυτό.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2022 - 07:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Καναδάς: Οκτώ νεκροί, 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας
08:11
Συνάντηση ΥΠΕΞ με Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο για παρεμβάσεις στο Βαρώσι
07:52
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand