Στιούαρτ: Βαθιά ανήσυχος ο ΓΓ του ΟΗΕ για τις ενέργειες της τουρκικής πλευράς στα Βαρώσια

Πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, αναφέρουν ότι ο Κόλιν Στιούαρτ, κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας παραμένει δεσμευμένος στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον διορισμό απεσταλμένου και ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι "βαθιά ανήσυχος" γιατί η τουρκική πλευρά συνεχίζει τις εργασίες για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κόλιν Στιούαρτ πρόσθεσε ότι οι κινήσεις της Ουνφικύπ, στα Βαρώσια, παρεμποδίζονται από τους Τούρκους και ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και να τερματιστούν οι μονομερείς ενέργειες.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΡΙΚ ότι υπάρχει ικανοποίηση γιατί οι αντιπρόσωποι των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρθηκαν στην ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών, μέσω διορισμού απεσταλμένου, επισήμαναν την προσήλωση στη βάση λύσης του Κυπριακού και καταδίκασαν τις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει εκ νέου την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Δολοφονία ανώτατου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης
19:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand