Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ξένους Πρέσβεις

Το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και διεθνή θέματα συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, με τους Πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια χωριστών συναντήσεών που είχε σήμερα Τρίτη μαζί τους.


Ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε επίσης χθες με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και περιφερειακά ζητήματα.

Σε αναρτήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter αναφέρεται πως ο κ. Κασουλίδης είχε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Τζούντιθ Γκάρμπερ και πως Κασουλίδης και Γκάρμπερ είχαν μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ, το Κυπριακό, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακόμη σημειώνεται πως ο ΥΠΕΞ είχε μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρέσβη της Ρωσίας, Στανισλάβ Οσάτσι, και πως οι δυο τους συζήτησαν θέματα που αφορούν τη διμερή ατζέντα, το Κυπριακό και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου, Στίβεν Λίλι, εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη συνάντησή του με τον κ. Κασουλίδη το πρωί της Δευτέρας, αναφέροντας πως τον συνεχάρη για την επιστροφή του στο Υπουργείο Εξωτερικών. Πρόσθεσε πως είχαν μια παραγωγική συζήτηση για τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου - Κύπρου, περιφερειακά ζητήματα και το Κυπριακό.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2022 - 16:40

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν χθες σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
06:26
Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ
06:23
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου
06:21
Πρόεδρος ΗΠΑ: Η φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας βρίσκεται στο απώγειό της
06:17
Στην αγορά ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα προχωρήσει η Ελλάδα
06:15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στο Κυπριακό
06:11
16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand