Ερντογάν: Ενδέχεται επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Τουρκία

Ενδέχεται επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Χερτζογκ στην Τουρκία δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι υπάρχουν ήδη συνομιλίες με τον Ισραηλινό Πρόεδρο και στόχος είναι να υπάρξει συνεργασία στη βάση του win win.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε σχετικά με τον αγωγό EastMed ότι “οι ΗΠΑ δεν είδαν κανένα όφελος για τον εαυτό τους και αποφάσισαν να αποσυρθούν. Όσον αφορά το Ισραήλ, όταν Υπουργός ήταν ο Μπεράτ (Αλμπαϊράκ) γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ. Υπήρξαν συνομιλίες με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο και σε αυτές τις συνομιλίες επιτεύχθηκε ένας συγκεκριμένος στόχος να μεταφερθεί το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί στο Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.Τώρα μπορούμε να το κάνουμε ξανά”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “έχουμε συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Χερζογκ ο οποίος έχει κάποιες θετικές προσεγγίσεις σε αυτά τα θέματα. Ίσως πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Προέδρου Χέρτζογκ στην Τουρκία. Στόχος είναι να φτάσουμε κάπου με θετικές προσεγγίσεις. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε εάν είναι σε βάση win-win. Ως πολιτικοί δεν είμαστε εδώ για να καυγαδίζουμε, είμαστε εδώ για την ειρήνη. Αν το πετρέλαιο είναι εργαλείο για την ειρήνη θα το χρησιμοποιήσουμε. Αλλά αν δεν θα είναι εργαλείο για την ειρήνη, αυτό είναι απόφαση της κάθε χώρας. Δεν πήραμε χωρίς λόγο τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία.  Μαζί με αυτά τα έργα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ευκαιρίες στο έθνος μας και στην περιοχή” ανέφερε.

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2022 - 20:12

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
07:43
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (ΒΙΝΤΕΟ)
07:30
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν χθες σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
06:26
Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ
06:23
Πρόεδρος ΗΠΑ: Η φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας βρίσκεται στο απώγειό της
06:17
Στην αγορά ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα προχωρήσει η Ελλάδα
06:15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στο Κυπριακό
06:11
16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand