Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ο αγωγός EastMed έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έργο κοινής ωφελείας

Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υλοποιηθούν κατά τον προσφορότερο τρόπο, προς όφελος του καλώς νοουμένου συμφέροντος του λαού της Κύπρου και των συνεργαζόμενων κρατών, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή δήλωση με αφορμή τις πληροφορίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι είναι λυπηρό επειδή κάποιοι επιχαίρουν, διότι τάχα ματαιούται η εκτέλεση του έργου.

Σημειώνει ότι η πολιτική βούληση και απόφαση της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου για τον αγωγό, ελήφθη υπό την αίρεση των μελετών οικονομικής βιωσιμότητας και υποθαλασσίων μορφολογιών βυθού, που θα καθιστούσαν εφικτό ένα ανάλογο εγχείρημα, σε σχέση πάντοτε και με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αναφέρει πως ο EastMed έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έργο κοινής ωφελείας, αφού συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, γι’ αυτό, προσθέτει, το κόστος μελετών ανελήφθη από τα Ευρωπαϊκά ταμεία.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισημαίνει πως οι Κυβερνήσεις των χωρών που εμπλέκονται και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν επεξεργαστεί εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση που το έργο θεωρείται ανέφικτο.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουαρίου 2022 - 14:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δρ. Κολιού: Ευλογιά των πιθήκων. Στην παρούσα φάση δεν προκαλεί βαριά νόσηση. (Βίντεο)
09:07
Ευλογιά πιθήκων - Κύπρος: Το αργότερο μέχρι αύριο το Υπ. Υγείας θα αποστείλει εγκύκλιο με οδηγίες στους γιατρούς
08:51
Επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Ισραήλ. Στο επίκεντρο η επανατοποθέτηση Τούρκου πρέσβη στο Τελ Αβίβ
08:34
Καναδάς: Οκτώ νεκροί, 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας
08:11
Συνάντηση ΥΠΕΞ με Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο για παρεμβάσεις στο Βαρώσι
07:52
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand