Νέα σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ην. Βασίλειο

Ως περαιτέρω ένδειξη ότι η κορύφωση της έξαρσης της παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει παρέλθει, εκλαμβάνονται οι νεότεροι επιδημιολογικοί δείκτες που ανακοινώθηκαν την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, τα 70.924 κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι τα λιγότερα σε ένα 24ωρο από τα μέσα Δεκεμβρίου και συνιστούν μείωση της τάξης του 49,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν 88, μειωμένοι κατά 9,2% σε σχέση με τον απολογισμό της προηγούμενης Κυριακής.

Ο Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Όλιβερ Ντάουντεν δήλωσε ότι τα στοιχεία είναι «πολύ ενθαρρυντικά», προσθέτοντας ότι πάντα ήλπιζε σε άρση των προστατευτικών μέτρων που ισχύουν στην Αγγλία το συντομότερο δυνατό.

Η δήλωσή του εκλαμβάνεται ως έμμεση επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων ότι ο Μπόρις Τζόνσον προσανατολίζεται στην πλήρη άρση των περιορισμών στις 26 Ιανουαρίου, δηλαδή την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και την ανάκληση της σύστασης για τηλεργασία. Υπό συζήτηση βρίσκεται και η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους.

Και ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ σχολίασε ότι με περισσότερους από τέσσερις στους πέντε ενήλικες στη χώρα να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά Covid, οι δείκτες κινούνται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Από σήμερα, εξάλλου, αρχίζει η χορήγηση της τρίτης δόσης σε εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών π, καθώς και σε ευάλωτα παιδιά από 12 έως 15 ετών.

Επίσης από σήμερα η ελάχιστη διάρκεια της απομόνωσης για όσους διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό μειώνεται από επτά σε πέντε ημέρες. Εφόσον έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου την πέμπτη ημέρα και το πρωινό της έκτης, θα είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν κανονικά.

Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας, εξάλλου, τερματίζει πλέον την απαγόρευση μεγάλων υπαίθριων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αν και διατηρείται όριο χωρητικότητας.

Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός/Λονδίνο

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του
17:40
Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα επισήμως την απόφασή της να υποβάλει αίτημα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
16:58
Πούτιν: Η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στην Φινλανδία και Σουηδία θα απαιτήσουν αντίδραση από την Μόσχα
16:39
Ο αμερικανικός κολοσσός ταχυφαγείων McDonald's αποχωρεί από τη Ρωσία
15:43
Η Τουρκία ζητά από την Φινλανδία και τη Σουηδία την παράδοση 33 υπόπτων για τρομοκρατία
15:26
Σύσκεψη για τη μελέτη μέτρων άμβλυνσης και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης συγκάλεσε ο ΠτΔ
15:12
Ξεκίνησε σήμερα η πολυεθνική άσκηση "Αργοναύτης 2022" (Βίντεο)
14:55
Κώστας Καδής: Δεδομένες θεωρούνται οι αυξήσεις σε τιμές προϊόντων με βασική πρώτη ύλη τα σιτηρά (Βίντεο)
14:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand