Διεργασίες για διαδοχή Σασόλι

Σε συμφωνία με στόχο τη δημιουργία πλειοψηφίας μέχρι τις επόμενες εκλογές του 2024, κατέληξε η ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, με αυτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι τρεις πολιτικές ομάδες αναμένεται να στηρίξουν την υποψηφιότητα της πρώτης αντιπροέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πιθανότατα θα διαδεχθεί τον εκλιπόντα Ντάβιντ Σασόλι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Σοσιαλδημοκρατών, οι τρεις ομάδες προχώρησαν και στον καταρτισμό εγγράφου εργασίας, αναφορικά με τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επόμενη περίοδο, στους τομείς του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων των γυναικών κσι την κοινωνική διάσταση.

Πέρα από την Μαλτέζα, Ρομπέρτα Μέτσολα, την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου διεκδικούν επίσης η Άλις Μπακούνκε των Πρασίνων, ο Κοσμά Ζλοτόφσκι από τους "Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές" και η Σίρα Ρέγο της Αριστεράς.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουαρίου 2022 - 21:25

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Καναδάς: Οκτώ νεκροί, 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας
08:11
Συνάντηση ΥΠΕΞ με Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο για παρεμβάσεις στο Βαρώσι
07:52
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand