Αννίτα Δημητρίου: Η Ευρώπη τιμά τη μνήμη ενός μεγάλου οραματιστή και μεγάλου ευρωπαίου πολιτικού

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τιμά τη μνήμη του Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος απεβίωσε στις έντεκα Ιανουαρίου, με εκδήλωση στο Στρασβούργο.

Μιλώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, είπε ότι σύσσωμη η Ευρωπαϊκή ηγεσία τιμά τη μνήμη ενός μεγάλου οραματιστή και μεγάλου ευρωπαίου πολιτικού, ο οποίος άφησε μεγάλη παρακαταθήκη σε όλους.

Ανέφερε ότι ο Νταβίντ Σασόλι ήταν πιστός στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η στάση του στη διαχείριση της πανδημίας, δήλωσε η κυρία Δημητρίου, σηματοδοτεί πόσο χρειάζεται οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκονται κοντά στους πολίτες και με ενότητα να αντιμετωπίζουν κάθε μικρή και μεγάλη δυσκολία.

Είπε ότι το μήνυμα είναι πως χρειάζεται σε Ευρωπαϊκό θεσμικό επίπεδο, να υπάρξει περισσότερη σύμπλευση και ενότητα σε συνεργασία με όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να προχωρήσουν στο μέλλον που πρέπει να διαμορφωθεί, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες.

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Νταβίντ Σασόλι συμμετέχει και το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάζαρος Λαζάρου, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Σώματος.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουαρίου 2022 - 21:22

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand