Συνολικά 18 καταγγελίες για παραβίαση μέτρων, αναστολή λειτουργίας υποστατικού στη Λεμεσό

Στην καταγγελία εννέα πολιτών και εννέα υποστατικών για παραβίαση των Διαταγμάτων, προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, ενώ, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, αναστάληκε και η λειτουργία ενός υποστατικού στη Λεμεσό.  

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο (6π.μ. χθες Σάββατο 15/01/22 – 6π.μ. σήμερα Κυριακή 16/01/22) διενεργήθηκαν παγκύπρια 1.781 έλεγχοι, από τους οποίους 1.090 αφορούσαν ελέγχους για safepass, ενώ έγιναν συνολικά 9 καταγγελίες πολιτών και 9 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των μέτρων.

Επιπρόσθετα, χθες με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, επιδόθηκε από την Αστυνομία, ειδοποίηση απαγόρευσης λειτουργίας υποστατικού στη Λεμεσό.

Όσον αφορά στους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 291 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 276 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 1 καταγγελία πολίτη και 1 υποστατικού και στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 503 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 1 καταγγελία υποστατικού.

Επίσης, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 110 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες υποστατικών και 4 πολιτών και στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 296, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού.

Στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 176 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε 1 καταγγελία υποστατικού.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 126 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία, ενώ στα Λιμάνια και Αεροδρόμια διενεργήθηκαν 3 έλεγχοι χωρίς, επίσης, να προκύψει καταγγελία.

Όσον αφορά στις καταγγελίες πολιτών, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ οι πλείστες καταγγελίες των υποστατικών αφορούσαν υπεύθυνους υποστατικών, οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους safepass.

Επίσης, καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι άλλων δύο υποστατικών για μη τήρηση ελέγχων, όσον αφορά στην εγκυρότητα των safepass στην είσοδο των υποστατικών.

Επαρχία Λεμεσού

Χθες, στη Λεμεσό εντοπίστηκε χώρος εστίασης να παραβιάζει κατάφωρα τους όρους των Διαταγμάτων του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και στη βάση των εξουσιών του Αρχηγού Αστυνομίας, επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ειδοποίηση απαγόρευσης λειτουργίας μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, 2022, όπου αναμένεται η υπόθεση να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Περιοχή Μόρφου

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €8.000 ευρώ, εκδόθηκε στον ιδιοκτήτη υπεραγοράς, αφού δεν υπήρχε έλεγχος πελατών στην είσοδο του υποστατικού για κατοχή safepass.

Επαρχία Λευκωσίας

Εξώδικες ειδοποίησες πληρωμής χρηματικών ποσών ύψους €500 ευρώ έκαστο, εκδόθηκαν στους υπεύθυνους τριών υποστατικών (κατάστημα, καφετέρια και περίπτερο) στη Λευκωσία, οι οποίοι εργάζονταν στα πιο πάνω υποστατικά χωρίς να έχουν στην κατοχή τους safepass.

Επαρχία Λάρνακας

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €1,500 ευρώ, εκδόθηκε στον ιδιοκτήτη καφετέριας, αφού δεν υπήρχε έλεγχος πελατών στην είσοδο του υποστατικού για κατοχή safepass.

Επαρχία Πάφου

Στην επαρχία Πάφου καταγγέλθηκαν συνολικά τέσσερα υποστατικά, από τα οποία για τα τρία σχηματίστηκε φάκελος για Δικαστήριο. Στο ένα υποστατικό (μπαράκι) ο υπάλληλος δεν έφερε σωστά την προστατευτική του μάσκα. Στο δεύτερο υποστατικό (καφεστιατόριο) δεν τηρείτο ο σωστός αριθμός ατόμων σε τραπέζι, σύμφωνα με τα Διατάγματα, και δεν υπήρχε καθηκοντολόγιο. Στο τρίτο υποστατικό (μπαράκι) δεν γινόταν θερμομέτρηση πελατών και προσωπικού και ήταν χωρίς καθηκοντολόγιο.

Όσον αφορά στο τέταρτο υποστατικό, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500 ευρώ, στον ιδιοκτήτη ταβέρνας, αφού δεν υπήρχε έλεγχος πελατών στην είσοδο του υποστατικού για κατοχή safepass, δεν γινόταν θερμομέτρηση πελατών και προσωπικού, δεν γινόταν αναγραφή ατόμων στην είσοδο, υπάλληλος ήταν χωρίς προστατευτική μάσκα και safepass, δεν αναγράφονταν ενημερώσεις στην είσοδο και ήταν χωρίς καθηκοντολόγιο.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει εκ νέου ότι η επιτήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας και των άλλων συναρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά είναι ευθύνη όλων.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουαρίου 2022 - 10:41

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει μια στενή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ
20:29
Μακρόν: Όρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του
20:04
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Β. Ιρλανδία παρά την επίσκεψη Τζόνσον
20:00
Μεγάλο αριθμό σκυλιών σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντόπισε η Αστυνομία στη Λεμεσό
19:38
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκεχειρία στο Αζοφστάλ για να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες
19:16
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand