Σύσκεψη ΥΠΠΑΝ με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων από τον χώρο του πολιτισμού

Διαδοχικών συσκέψεων με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων από τον χώρο του πολιτισμού, προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, στις συσκέψεις συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ), του Συλλόγου Ελεύθερων Εικαστικών Επαγγελματιών, του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου, των Κυπρίων Χαρακτών, της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου, της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου ΠΕΝ, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, της Νέας Κίνησης Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου, του Συνδέσμου Χορού Κύπρου, της Στέγης Χορού Λεμεσού, της Στέγης Χορού Λευκωσίας, της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Σκηνογράφων, του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, της Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, καθώς και εκπρόσωποι αρκετών ιδιωτικών θεάτρων.

Από πλευράς Υπουργείου, συμμετείχε ο Αν. Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, Κυπριανός Λούης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο των συσκέψεων, έγινε ενημέρωση για την πορεία εξέτασης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού του οποίου η κατ’ άρθρο συζήτηση αρχίζει αυτή την εβδομάδα στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αντηλλάγησαν απόψεις και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων εκδήλωσαν την υποστήριξή τους για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, αναμένοντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Αποφασίστηκε, επίσης, όπως κατατεθούν εισηγήσεις από τους συλλογικούς φορείς για τη διατύπωση προτάσεων πολιτικής για τον πολιτισμό, ενόψει της δημιουργίας του Υφυπουργείου.

Τέλος, έγινε ενημέρωση για την προετοιμασία νομοσχεδίου για κατοχύρωση της επαγγελματικής ιδιότητας του καλλιτέχνη και των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού, εκφράστηκαν απόψεις από τους παρευρισκόμενους για το θέμα και συμφωνήθηκε να κατατεθούν και γραπτές εισηγήσεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2022 - 19:25

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιανουαρίου
Σ.Κυριακίδου: Να εμβολιαστούν οι έγκυες για να προστατεύσουν τα μωρά τους και τον εαυτό τους
07:30
Kατάργησε το διάταγμα που καθιστούσε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό η νέα κυβέρνηση της Τσεχίας
07:13
Πού να εξεταστείτε δωρεάν σήμερα Πέμπτη
06:37
Η Ρωσία θα επιχειρήσει να εισβάλει στην Ουκρανία, εκτιμά ο Τζο Μπάιντεν
06:33
Ισραήλ: 72.120 κρούσματα του νέου κορονοϊού –ρεκόρ για δεύτερη συναπτή ημέρα
06:20
19 Ιανουαρίου
Κλειστοί δρόμοι λόγω χειμερινών συνθηκών
21:27
Μάλτα: Αστυνομική έρευνα στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Μουσκάτ
20:58
2,226 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη, κανένας θάνατος
20:09
Η Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
20:02
To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασουλίδη
18:58
Covid: Χωρίς τεστ θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
18:55
Επιστροφή στις ζημιές για το ΧΑΚ την Τετάρτη
18:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand