Βρέφος που χάθηκε στο χάος του αεροδρομίου της Καμπούλ ξαναβρήκε την οικογένειά του

Αφού δόθηκε σε έναν ξένο στρατιώτη ο Σοχάιλ Αχμάντι εξαφανίστηκε στις 19 Αυγούστου μέσα στο χάος της εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ, όμως την προηγούμενη εβδομάδα το βρέφος ξαναβρήκε την οικογένειά του έπειτα από πέντε μήνες.

Ο πατέρας του Σοχάιλ, που τότε ήταν μόλις δύο μηνών, έδωσε το βρέφος σε έναν στρατιώτη ο οποίος επέβλεπε το πανικόβλητο πλήθος που είχε συρρεύσει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Παιδί και πατέρας χωρίστηκαν. Παρά τις πολλές προσπάθειες, ο Μίρζα Αλί Αχμάντι δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον γιο του. Ένας οδηγός ταξί, ο Χάμιντ Σάφι, ήταν αυτός που βρήκε το μωρό να κλαίει, εγκαταλελειμμένο στο πάτωμα του αεροδρομίου.

“ Τον πήγα σε γυναίκες για να τον θηλάσουν”, χωρίς επιτυχία. “ Συνέχισα να αναζητώ την οικογένειά του”, δηλώνει ο 29χρονος άνδρας που είχε πάει στο αεροδρόμιο για να αφήσει τον αδελφό του, ο οποίος έφυγε από το Αφγανιστάν. “ Τότε πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα μου και πήρα το μωρό στο σπίτι”.

Το ζευγάρι επιμένει ότι εξακολούθησε να αναζητά μάταια την οικογένεια του μωρού. Το ονόμασαν Μοχάμαντ Άμπεντ. “ Αν δεν είχαμε βρει την οικογένειά του, θα το προστατεύαμε και θα το μεγαλώναμε σαν δικό μας παιδί”, διαβεβαιώνει ο Χάμιντ Σάφι.

Επί τρεις ημέρες ο πατέρας του μωρού αναζητούσε το παιδί του στο γεμάτο αεροδρόμιο. Απελπισμένος, ο πρώην εργαζόμενος στη φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας αναχώρησε για τις ΗΠΑ με τη γυναίκα και τα άλλα τέσσερα παιδιά τους.

“ Σαν μητέρα του”

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η οικογένεια του Σοχάιλ μπόρεσε να εντοπίσει τα ίχνη του στην Καμπούλ, με τη βοήθεια της αστυνομίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το αγόρι παραδόθηκε στον παππού του, ένας δύσκολος αποχωρισμός για τους Σάφι και τις τρεις κόρες τους.

“ Αισθανόμουν υπεύθυνη για αυτόν, σα να ήμουν μητέρα του”, εξηγεί η 27χρονη Φατίμα Σάφι. “ Συνήθιζε να ξυπνά συχνά τη νύκτα (...) Τώρα όταν ξυπνάω δεν είναι εκεί και κλαίω”. Και ο σύζυγός της παραδέχθηκε ότι ήταν “ δύσκολο” να δώσουν το μωρό στον παππού του.

Χθες Κυριακή ο παππούς του Σοχάιλ, ο Μίρζα Μοχάμεντ Κασέμι, κάλεσε την οικογένεια Σάφι στο σπίτι του στην Καμπούλ για να περάσουν λίγο χρόνο με το μωρό. “ Τον φρόντιζαν πέντε μήνες και έχουν δεθεί μαζί του”, σημειώνει.

Ο Κασέμι επίσης αναζητούσε τον εγγονό του και πλέον δηλώνει ενθουσιασμένος που ο Σοχάιλ θα πάει στις ΗΠΑ, αν και η διαδικασία ενδέχεται να είναι χρονοβόρα. “ Ήταν δύσκολο για την κόρη μου. Έκλαιγε και δεν έτρωγε τίποτα”, εξηγεί.

Μέχρι ο Σοχάιλ να πάει στις ΗΠΑ για να επανενωθεί με τους γονείς του, θα τον φροντίζει η θεία του.

Χθες στο τηλέφωνο ο πατέρας του δεν έκρυβε τη χαρά του: “ ήμαστε τόσο θλιμμένοι αυτούς τους πέντε μήνες (...) Όμως όταν βρήκαμε το μωρό μας, χαρήκαμε που ο Θεός μας επέστρεψε το παιδί μας”.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2022 - 14:15

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.