Διεξάγεται τον Οκτώβριο το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe

Διεξάγεται στις 8,9 και 10 Οκτωβρίου 2021 το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, Buffer Fringe,  το οποίο μέσα στις σημερινές πολιτικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις αλλά και σε συνθήκες πανδημίας, στηρίζει τους καλλιτέχνες στη δημιουργική τους «αντίσταση» – τη μεταμορφωτική, δηλαδή,  δύναμη της τέχνης.

Ανακοίνωση από το Σπίτι της Συνεργασίας που από το 2014 διοργανώνει το Φεστιβάλ, Buffer Fringe, αναφέρει ότι η διοργάνωση αυτή, «θέτει ερωτήματα για ευαίσθητα θέματα, αμφισβητεί και ‘παίζει’ με κυρίαρχα αφηγήματα, δίνει χώρο σε καλλιτέχνες να εκφράσουν νέες ιδέες με καινοτόμους τρόπους, προωθεί το διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων, πυροδοτεί συζητήσεις και προωθεί την αλληλοκατανόηση».

Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Κύπρο, διεθνώς και διαδικτυακά παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα συνεργασιών και νέων έργων από καλλιτέχνες και οργανισμούς από την Κύπρο και το εξωτερικό, εμπνευσμένα από τη θεματική του Φεστιβάλ, «Μετα-τόπιση».

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελλάδα Ευαγγέλου, αναφέρει, ότι από το 2004 στο Φεστιβάλ Buffer Fringe προσπαθούμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα  : «Τι σημαίνει να αντιστέκεσαι; Τι σημαίνει να ενεργείς χωρίς αποκλεισμούς; Τι σημαίνει να ‘δημιουργείς το χώρο’ για να υπάρξουν και νέες ιστορίες;».

Απάντηση επιχειρείται να δοθεί «μέσω πολιτικής αστάθειας (ακόμα και εχθρότητας), μέσω πανδημίας και κοινωνικής αναταραχής» προσθέτει η κ. Ευαγγέλου, σημειώνοντας ότι  «κάθε χρόνο αναθεωρούμε αυτά που πρέπει να προσφέρουμε στις κοινότητες μας, επειδή η τέχνη – όπως και η ζωή – κινείται διαρκώς, γι’ αυτό  και πρέπει να προσαρμοζόμαστε».

«Αυτό που επιθυμούμε περισσότερο στην Κύπρο είναι η σταθερότητα, αλλά όταν κάτι είναι πολύ σταθερό γίνεται άκαμπτο και στις τέχνες υπάρχει μια συνεχής ροή, όπου καινούργιες και παλιές ιστορίες ρέουν και διερευνούν την τωρινή κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, κι έτσι βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις τέχνες να αντισταθούν», λέει η Ελλάδα Ευαγέλλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe αποτελεί μέρος του προγραμματισμού του Σπιτιού της Συνεργασίας και υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, με οικονομική στήριξη από το Active Citizens Fund των EEA & Norway Grants.

Το 2021 σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο του Σπιτιού της Συνεργασίας και της προώθησης μέσα απ’ αυτό του κοινωνικού, πολιτικού και πολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:29

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.