Πάφος :Έντονες αντιδράσεις για τον χρωματισμό στο ιστορικό Α λύκειο της Πάφου.

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε στην Πάφο η απόφαση της τοπικής αρχής και του τμήματος διατήρησης της πολεοδομίας να αλλάξουν τον χρωματισμό στο ιστορικό Α λύκειο της Πάφου. Το νεοκλασικό κτήριο βάφτηκε με γκρι μπογιά αντί με την χαρακτηριστική γκεμ προκαλώντας αντιδράσεις ανάμεσα σε βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους αλλά και την ίδια την σχολική εφορεία Πάφου.

Η σχολική εφορεία σε ανακοίνωση της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της σε σχέση με όσα έχουν συμβεί γύρω από την διαδικασία εξωραϊσμού, συντήρησης και βαψίματος των ιστορικών εκπαιδευτηρίων επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή. Είναι τουλάχιστον άκομψο και άστοχο η Εφορεία Πάφου , ως ο ιδιοκτήτης των δημόσιων εκπαιδευτηρίων της Δημαρχούμενης περιοχής της Πάφου να μην γνώριζε τις επιλογές των χρωμάτων και γενικά τη διαδικασία που θα ακολουθείτο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Διευκρινίζει ταυτόχρονα ότι η σχετική απόφαση έχει ληφθεί προ αρκετών μηνών από τον Δήμο Πάφου ως αναθέτουσα αρχή υλοποίησης του έργου και το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Η επιλογή των χρωμάτων και η διαδικασία αποτελούν, αναφέρεται, επιλογές της επιτροπής αισθητικού ελέγχου του Δήμου Πάφου και του Τμήματος διαχείρισης διατηρητέων Οικοδομών του Υπουργείου Εσωτερικών . Η σχολική εφορεία Πάφου διευκρινίζει ότι η επιλογή των χρωμάτων και η διαδικασία που ακολουθήθηκε τους βρίσκει κάθετα εναντίον αφού τόσο τα χρώματα που ξεκίνησαν ήδη να βάφονται τα εκπαιδευτήρια αλλά και η διαδικασία , με την εξαφάνιση της ιστορικής πέτρας στα κτήρια που ανάγεται χρονολογικά πέραν των 100 ετών , δεν συνάδουν με την ιστορία , την γεωλογία αλλά ούτε και με τον περιβάλλοντα χώρο .

Εναντίον της απόφασης αυτής έχουν ταχθεί ήδη με ανακοινώσεις τους ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ και η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ. Χθες βράδυ ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανακοίνωσε ότι στις 9.30 το πρωί θα συζητηθεί με τον Διευθυντή της Πολεοδομίας και το Τμήμα Διατήρησής σε τηλεδιάσκεψη το θέμα για τους χρωματισμούς των Νεοκλασικών Κτηρίων στο κέντρο της πόλης.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 07:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιανουαρίου
Έκκληση Σολτς-Στόλτενμπεργκ στη Μόσχα για αποκλιμάκωση και επιστροφή στον διάλογο
19:00
Επιβεβαιώνεται η πτωτική τροχιά κρουσμάτων Covid στο ΗΒ παρά τα σχεδόν 100.000 περιστατικά
18:30
Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές
17:35
Εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα το μέτρο του test to stay στα σχολεία
17:26
Άρση περιορισμών στη Σκωτία λόγω «καθοδικής τάσης» του κορωνοϊού
17:22
Η πρόοδος των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και η δημιουργία Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς, συζητήθηκαν στο Προεδρικό
16:55
Europol: Eξάρθρωση του δικτύου VPNLab.net, το οποίο εκμεταλλεύονταν χάκερ
16:48
Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ξένους Πρέσβεις
16:38
Στον 2ο γύρο του Australian Open ο Τσιτσιπάς
16:03
Διαψεύδει «κατηγορηματικά» ο Τζόνσον ότι είχε προειδοποιηθεί για το κορωνο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ
15:55
Την ελπίδα ότι το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα καταγράφει όσα έχουν παραληφθεί από την έκθεση του γγ, εξέφρασε ο ΠτΔ
15:50
ΑΚΕΛ για East Med: Ο ΠτΔ να απαντήσει πρώτα στον Υπ. Εξωτερικών, ύστερα απαντά και στο ΑΚΕΛ
15:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand