Πάφος :Έντονες αντιδράσεις για τον χρωματισμό στο ιστορικό Α λύκειο της Πάφου.

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε στην Πάφο η απόφαση της τοπικής αρχής και του τμήματος διατήρησης της πολεοδομίας να αλλάξουν τον χρωματισμό στο ιστορικό Α λύκειο της Πάφου. Το νεοκλασικό κτήριο βάφτηκε με γκρι μπογιά αντί με την χαρακτηριστική γκεμ προκαλώντας αντιδράσεις ανάμεσα σε βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους αλλά και την ίδια την σχολική εφορεία Πάφου.

Η σχολική εφορεία σε ανακοίνωση της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της σε σχέση με όσα έχουν συμβεί γύρω από την διαδικασία εξωραϊσμού, συντήρησης και βαψίματος των ιστορικών εκπαιδευτηρίων επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή. Είναι τουλάχιστον άκομψο και άστοχο η Εφορεία Πάφου , ως ο ιδιοκτήτης των δημόσιων εκπαιδευτηρίων της Δημαρχούμενης περιοχής της Πάφου να μην γνώριζε τις επιλογές των χρωμάτων και γενικά τη διαδικασία που θα ακολουθείτο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Διευκρινίζει ταυτόχρονα ότι η σχετική απόφαση έχει ληφθεί προ αρκετών μηνών από τον Δήμο Πάφου ως αναθέτουσα αρχή υλοποίησης του έργου και το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Η επιλογή των χρωμάτων και η διαδικασία αποτελούν, αναφέρεται, επιλογές της επιτροπής αισθητικού ελέγχου του Δήμου Πάφου και του Τμήματος διαχείρισης διατηρητέων Οικοδομών του Υπουργείου Εσωτερικών . Η σχολική εφορεία Πάφου διευκρινίζει ότι η επιλογή των χρωμάτων και η διαδικασία που ακολουθήθηκε τους βρίσκει κάθετα εναντίον αφού τόσο τα χρώματα που ξεκίνησαν ήδη να βάφονται τα εκπαιδευτήρια αλλά και η διαδικασία , με την εξαφάνιση της ιστορικής πέτρας στα κτήρια που ανάγεται χρονολογικά πέραν των 100 ετών , δεν συνάδουν με την ιστορία , την γεωλογία αλλά ούτε και με τον περιβάλλοντα χώρο .

Εναντίον της απόφασης αυτής έχουν ταχθεί ήδη με ανακοινώσεις τους ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ και η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ. Χθες βράδυ ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανακοίνωσε ότι στις 9.30 το πρωί θα συζητηθεί με τον Διευθυντή της Πολεοδομίας και το Τμήμα Διατήρησής σε τηλεδιάσκεψη το θέμα για τους χρωματισμούς των Νεοκλασικών Κτηρίων στο κέντρο της πόλης.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 07:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Μικρή μείωση σε μηνιαία βάση και αύξηση σε ετήσια στον αριθμό νέων αιτήσεων πολιτικού ασύλου στην Κύπρο
21:50
Λαγκάρντ: Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά
21:02
Πεσκόφ: Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν έναν περιορισμένο μεν αλλά ανοιχτό δίαυλο διαλόγου για τα πυρηνικά
20:24
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και επίθεση κατά των ΗΠΑ προχώρησε ο Ερντογάν
19:57
Έκτακτη καθησυχαστική δήλωση από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω των ανησυχιών για τη στερλίνα
19:22
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης
18:09
Πρώτο τεστ πλανητικής άμυνας: Συντριβή σκάφους της NASA σε αστεροειδή απόψε
17:38
Τον Μανώλη Γλέζο θα τιμήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο καιρού (26/09/22)
16:40
Το ΤΕΠΑΚ ψάχνει κτήρια προς ενοικίαση για κάλυψη στεγαστικών του αναγκών
16:23
Φώτης Φωτίου: Σε έξαρση η αδιαλλαξία της Τουρκίας
15:55
Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία από την επικράτηση της άκρας δεξιάς - Τζόρτζια Μελόνι: "Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε"
15:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand