Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας

Ο Κύπριος, τέως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, αναμένεται να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του, νεοσύστατου, υπουργείου Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Αθήνα, Φάνης Παπαθανασίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινώσει πριν από το μεσημέρι την υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη, με την οποία ολοκληρώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης συνεργαζόταν στενά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν συχνές συναντήσεις και ήταν άτυπος σύμβουλος του σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Κυβερνητική πηγή, στην Αθήνα, δήλωσε ότι με την ανάθεση, από τον πρωθυπουργό του υπουργείου στο Χρήστο Στυλιανίδη, η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της διαχείρισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για τον κορυφαίο Ευρωπαίο πολιτικό στο συγκεκριμένο πεδίο δράσης.

 Ο Τύπος, στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης δεν θα είναι ο πρώτος Κύπριος που εμπιστεύεται, σε κρίσιμη θέση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

   Στον νομπελίστα καθηγητή, Χριστόφορο Πισσαρίδη, ανατέθηκε η θέση του επικεφαλής της λεγόμενης "Επιτροπής Σοφών", για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και στον νευροχειρουργό Μάριο Θεμιστοκλέους η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο υπουργείο Υγείας και ο συντονισμός του εμβολιαστικού προγράμματος της Ελλάδας.

   Στα δημοσιεύματα του Τύπου, στην Ελλάδα, σημειώνεται, επίσης, ότι πρώτος Κύπριος, μέλος Υπουργικού Συμβουλίου, ήταν ο Λουκής Ακρίτας, επί πρωθυπουργίας Γεώργιου Παπανδρέου. Ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Παιδείας τον Φεβρουάριο του 1964, με υπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου.

   Ακολούθησε, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, το 1994 και Κώστα Σημίτη, το 1997, ως υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:26

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.