G20 για την Υγεία:Αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των φτωχών χωρών για τον περιορισμό των μεταλλάξεων

Η διάσκεψη των υπουργών Υγείας του G 20, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Καπιτώλιο, το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης και θα διαρκέσει μέχρι αύριο. Το πρώτο μέρος των εργασιών είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία την περίοδο της πανδημίας. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων επικεντρώνεται στην όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του Covid 19.

Φιλόδοξη προσπάθεια των Ιταλών

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, η χωρα του οποίου έχει την προεδρία στην ομάδα του G20, δήλωσε ότι θα προτείνει την υιοθέτηση του «Συμφώνου της Ρώμης», με στόχο τον εμβολιασμό των κατοίκων των φτωχότερων περιοχών του πλανήτη. Mια κίνηση αλληλεγγύης και αλτρουισμού, αλλά και μια ρεαλιστική προσέγγιση: Με την αύξηση των εμβολιασμών στην Αφρική και την Ασία, ο στόχος είναι να περιορισθεί αυστηρά η κυκλοφορία των διαφόρων μεταλλάξεων. Πρόκειται σαφώς για ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια. Μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Σπεράντσα υπογράμμισε ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να σωθεί μόνη της και ότι τα εμβόλια είναι τα όπλα που υπάρχουν. «Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να διαμορφώσουν εμβολιαστική καμπάνια, που να επεκτείνεται σε όλες τις εθνότητες».

Επ΄αυτού ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε ότι μέχρι τέλος του χρόνου η Γερμανία θα διαθέσει 100 εκ. δόσεις για τις ανάγκες της παγκόσμιας εμβολιαστικής καμπάνιας. «Είναι τόσες όσες έχουν διατεθεί στη χώρα». Παράλληλα, η ομάδα του G20 στοχεύει στην κατά το δυνατόν εναρμόνιση των διαφόρων συστημάτων υγείας, για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι όποιες μελλοντικές πανδημίες. Στην ιταλική πρωτεύουσα, στο μεταξύ, έχουν υιοθετηθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, διότι υπάρχει φόβος διαδηλώσεων από αντιεμβολιαστές. Στις εργασίες, συμμετέχει και ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:14

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.