Στοχεύουμε σε χαμηλή ανεργία για να προχωρήσουμε σε άλλες πολιτικές, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Η Κυβέρνηση στοχεύει με την ανάκαμψη της οικονομίας να διατηρήσει το ρυθμό της ανεργίας σε χαμηλά επίπεδα, προκειμένου να διασφαλίσει τα εισοδήματα των πολιτών και να προχωρήσει στη προώθηση των στοχευόμενων πολιτικών, όπως η θέσπιση του εθνικού κατώτατου μισθού, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ με αφορμή τα προχθεσινά στοιχεία της Eurostat που κατέδειξαν ότι η Κύπρος κατέγραψε τον Ιούλιο την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση, ο κ. Πετρίδης τόνισε πως η ανεργία «είναι ένας πολύ αντιπροσωπευτικός δείκτης για την οικονομία, καθώς πίσω από κάθε αριθμό που αφορά την ανεργία βρίσκονται άνθρωποι».

«Και είναι για αυτό που είναι πολύ σημαντική η πτώση της ανεργίας που σημαίνει ότι κάποιοι από τους συμπολίτες μας, παρά την πανδημία έχουν βρει απασχόληση το τελευταίο διάστημα».

«Ο σκοπός μας, περνώντας στη φάση της ανάκαμψης της οικονομίας», τόνισε, «είναι να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η ανεργία, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε και τα εισοδήματα των συμπολιτών μας αλλά και να προχωρήσουμε με άλλες πολιτικές τις οποίες έχουμε στοχεύσει, όπως είναι η θέσπιση του κατώτατου μισθού».

Επισημαίνοντας εκ νέου ότι παραμένουν κάποιες αβεβαιότητες λόγω της πανδημίας, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως «η πραγματική επίπτωση της ανεργίας θα φανεί με τον τερματισμό των σχεδίων στήριξης, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου».

«Αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι με την πορεία της οικονομίας αυτή την στιγμή η ανεργία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα», είπε, χωρίς ωστόσο να παραθέτει ένα συγκεκριμένο στόχο λόγω και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που σχετίζεται με την πανδημία του Covid.

Παγκόσμιο φαινόμενο οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του ΑΚΕΛ περί ανικανότητας της Κυβέρνησης σε σχέση με την άνοδο των τιμών των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος που επηρεάζουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ο κ. Πετρίδης τόνισε πως υπάρχει ένα παγκόσμιο φαινόμενο αυτή τη στιγμή, που αφορά στην αύξηση του πληθωρισμού σε ορισμένους τομείς, που αφορούν και στις πρώτες ύλες.

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως «το ΑΚΕΛ ξέρει πάρα πολύ καλά ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει τροχιοδρομήσει τις μεγαλύτερες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ούτως ώστε με αυτό τον τρόπο να μειωθεί και το βάρος της τιμής του ηλεκτρισμού στο πορτοφόλι των συμπολιτών μας».

Όπως είπε, ήδη αυτό αποδίδει αφού τα κίνητρα της Κυβέρνησης φαίνεται να έχουν αγκαλιαστεί με επενδύσεις σε ΑΠΕ. «Και αυτή είναι η μέθοδος να συνεχίσουμε και για αυτό έχουμε αφιερώσει πάρα πολλές δαπάνες στον προϋπολογισμό, ούτως ώστε να απεξαρτηθούμε από τα διεθνή φαινόμενα που οδηγούν σε ψηλότερες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», πρόσθεσε.

Ο κ. Πετρίδης επεσήμανε  τέλος πως, πέραν των αυξημένων δαπανών στην προώθηση του ΑΠΕ από εθνικούς πόρους, έχει δοθεί βαρύνουσα σημασία στις ανανεώσιμες πηγές και μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand