Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επισκέφθηκε σειρά έργων ανάπτυξης στο Δήμο Έγκωμης

Σειρά έργων ανάπτυξης στο Δήμο Έγκωμης επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με το Δήμαρχο Ζαχαρία Κυριάκου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Κατά την επίσκεψη ο  κ. Κυριάκου δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης «δίνει μεγάλη σημασία στην εξεύρεση επενδυτών για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και ως οικονομία και ως Δήμος να κάνουμε βήματα, άλματα προς τα εμπρός».

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης έχει εγκρίνει πρόσφατα μεγάλες δαπάνες για βελτίωση των υποδομών της Έγκωμης που αφορούν οδικά έργα και αντιπλημμυρικά. Είναι δαπάνες ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ με τη συνδρομή βεβαίως και του Υπουργείου Εσωτερικών και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στο Υπουργείο γιατί με μια μεγάλη βοήθεια που μας δίνει θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε στην Έγκωμη και έξω από την Έγκωμη δυο μεγάλες λίμνες κατακράτησης ομβρίων υδάτων οι οποίες θα λύσουν το πρόβλημα πλημμυρών που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Έγκωμη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 19 πιο επικίνδυνες πλημμυροπαθείς περιοχές της Κύπρου και καθημερινά τους κατατρώει η έννοια πως θα λύσουν αυτό το πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία αντιμετώπισης του και εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2022 θα ξεκινήσουν τα εργοτάξια να κατασκευάζουν τα σχετικά έργα.

Παράλληλα ανέφερε ότι στην περιοχή της διεθνούς κρατικής έκθεσης «συντελείται μια κοσμογονία», αφού θα ανεγερθεί, όπως είπε, ένα υπερσύγχρονο νοσοκομειακό κέντρο αποκατάστασης που έχει ανάγκη ο τόπος, η περιβάλλουσα περιοχή θα διατεθεί για ειδικές μεγάλες αναπτύξεις μόνο, ενώ ο χώρος της κρατικής έκθεσης που είναι δίπλα θα μετατραπεί σταδιακά σε κέντρο καινοτομίας, έρευνας και νεολαίας και ένας μεγάλος χώρος από αυτό το κομμάτι θα διατεθεί από τον Δήμο για δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου πρασίνου το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της δυτικής Λευκωσίας.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα της Έγκωμης και είπε ότι έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο για τα σχέδια του Δήμου και αναμένονται σύντομα οι αποφάσεις της ΕΠΣΑ που θα ανακοινώσει που διοχετεύονται τα διαρθρωτικά ταμεία της επόμενης εξαιτίας.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε μέσα σε αυτό το πακέτο ώστε κατά φάσεις να αναπλάσουμε και τον ιστορικό πυρήνα της Έγκωμης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι με τη συνέχεια των επισκέψεων του σε κάθε γωνιά της Κύπρου νιώθει πάρα πολύ ικανοποιημένος αλλά και ευτυχισμένος ως  Κύπριος πολίτης.

«Σήμερα βρίσκομαι στην Έγκωμη και θέλω να συγχαρώ ακόμα ένα επιτυχημένο Δήμαρχο μαζί με τους συνεργάτες του, αλλά αυτό που παρατηρώ είναι πέραν από τη γενναιόδωρη στήριξη της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη που ολόκληρη η Κύπρος έχει γίνει ένα ανοιχτό εργοτάξιο, βλέπω και παρατηρώ με μεγάλη ικανοποίηση όπως χθες στη Λεμεσό, την περασμένη εβδομάδα στην Πάφο, ένα στρατηγικό σχεδιασμό εκ μέρους των Δημάρχων και της τοπικής αυτοδιοίκησης με πλάνο», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, «πέρασε η εποχή του κουτουρού και χωρίς τον σχεδιασμό».

«Ενημερώθηκα και βλέπω αριστερά μου τον χώρο της κρατικής έκθεσης, η καρδιά όχι μόνο της Έγκωμης, ένα από τα καλύτερα φιλέτα σε ολόκληρη τη Λευκωσία», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση «δεν μας τιμά», όμως αυτός ο σχεδιασμός σε συνεργασία κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης να μετατραπεί η πρώην κρατική έκθεση σε κέντρο καινοτομίας, έρευνας και νεολαίας είναι η απάντηση στις προκλήσεις του αύριο. «Γιατί το μέλλον μας είναι ψηφιακό, το μέλλον μας είναι η έρευνα και η καινοτομία και το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι η Έγκωμη είναι η πανεπιστημιούπολη της Κύπρου, με δύο μεγάλα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Νεοφύτου είπε πως όταν περνά από τους δρόμους της Έγκωμης νιώθει τη νεανική ζωντάνια.

«Σαράντα χιλιάδες κόσμος ήρθε τα τελευταία χρόνια στην Έγκωμη λόγω των δυο πανεπιστημίων. Έχει μέλλον ο τόπος μας Δήμαρχε, φτάνει να τον αγαπήσουμε εμείς οι ίδιοι, να πιστέψουμε στον τόπο μας, να κάνουμε στρατηγικούς σχεδιασμούς και είμαι σίγουρος ότι φτιάχνουμε την καλύτερη Κύπρο που μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης θα κάνουμε την ψηφιακή Κύπρο, θα κάνουμε την Κύπρο της πράσινης ανάπτυξης, της νεανικής επιχειρηματικότητας και θα είναι λαμπρό το μέλλον για τα παιδιά μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι  για να μπορέσουμε όμως να τα πετύχουμε, πρέπει να είμαστε τολμηροί, να κάνουμε τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το ξέρεις.

«Αν περάσει η μεταρρύθμιση, που πρέπει να περάσει, δεν θα είσαι Δήμαρχος Έγκωμης αλλά είμαι σίγουρος ότι στηρίζεις αυτή τη μεταρρύθμιση γιατί είναι καλή για την κοινωνία και τους Δημότες σου άσχετα αν θα χάσεις την καρέκλα. Με αυτές τις νοοτροπίες τις θετικές και τις σύγχρονες, πιστεύω στον τόπο μας και θα πάμε ακόμα καλύτερα», είπε.

Σχετικά με το θέμα ο δήμαρχος Έγχωμης είπε ότι εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια για τη μεταρρύθμιση πολύ έντονα και σαν μέλος της εκτελεστικής της Ένωσης Δήμων πιστεύει στην αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης.

«Το σημερινό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης ολοκλήρωσε τον κύκλο του, πρέπει να μπούμε στη νέα εποχή για να έχουμε πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση και κάνω έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ομονοήσουν και να ψηφίσουν αυτή τη μεταρρύθμιση που θα έχει ωφελημένους πολίτες», είπε.

Συμπλήρωσε ότι θα βγουν κερδισμένοι οι πολίτες, με καλύτερες υπηρεσίες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Ελβετία: Οι Ελβετοί αποφασίζουν σήμερα για τον γάμο των ομοφυλόφιλων
08:51
Χειροπέδες σε 34χρόνη- Έτρεχε με 134 χλμ σε κεντρική Λεωφόρο της Λευκωσίας
07:50
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ρόμπερντ Μενέντεζ για τις πρόσφατες εξελίξεις
06:57
Γερμανικές εκλογές: Ανοίγουν οι κάλπες για 60,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους
06:51
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί στον εκτροχιασμό επιβατικού συρμού στη Μοντάνα
06:48
Βέλγιο: Πράσινο φως για τη χορήγηση τρίτης δόσης στους άνω των 65
06:44
Ερσίν Τατάρ:Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν θα διορίσει ειδικό απεσταλμένο στην Κύπρο αλλά προσωπικό απεσταλμένο
06:39
25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand