Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, λέει ο Υπουργός Άμυνας

Οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου καταδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις που αφορούν την αναγνώριση της κυριαρχίας του παράνομου μορφώματος στην κατεχόμενη Κύπρο και την επιδίωξη λύσης δύο κρατών στο νησί, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, σε χαιρετισμό του στην Τελετή Διαβεβαίωσης των επιτυχόντων νέων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδας.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως "στόχος μας είναι ο τερματισμός της απαράδεκτης αυτής κατάστασης. Ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας την οποία καλούμε να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού, συμβατής με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών. Μιας λύσης που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού μας για ευημερία και προκοπή", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως "συναισθανόμαστε τις ευθύνες μας και συνειδητοποιούμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκαιο μας. Για τους λόγους που προανέφερα είναι επιβεβλημένη η ύπαρξη, η ενίσχυση και η συνεχής αναβάθμιση της άμυνάς μας", υπογράμμισε.

Ο κ. Πετρίδης είπε ακόμη πως το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί το μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή ισχύος. "Γι’ αυτό και επενδύουμε στη συνεχή ενημέρωση, στην επιμόρφωση και στην ακαδημαϊκή κατάρτιση του, ώστε να καταστεί ικανό να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων", πρόσθεσε.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:12

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.