Τα κατεχόμενα πέρασαν στην ψηφιακή εκπαίδευση εναρμονιζόμενα με την Τουρκία

Την Τουρκία ευχαρίστησε ο ‘υπουργός παιδείας’ Ολγκούν Αμτζάογλου για την ψηφιακή εκπαίδευση στην οποία πέρασαν τα κατεχόμενα εναρμονιζόμενα με το σύστημα ψηφιακής υποδομής που ανέπτυξε το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας. Ο Ολγκούν Αμτζάογλου συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Παιδείας Μαχμούτ Οζέρ στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, ο ‘υπουργός παιδείας’ είπε ότι η υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στην ψηφιακή εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και το υλικό είναι πολύ σημαντική για περίπου 53 χιλιάδες μαθητές και 6 χιλιάδες δάσκαλους στα κατεχόμενα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι “η ‘τδβκ’ είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ‘κράτος’ με αφοσιωμένους ανθρώπους, σύγχρονους θεσμούς και πλουραλιστική δημοκρατία”, προσθέτοντας ότι “οι Τ/Κ αδελφοί μας έχουν μια προνομιακή θέση στις καρδιές μας”. Η ενότητα και η αλληλεγγύη μας, είναι η σημαντικότερη εγγύηση για το λαμπρό μέλλον του Τ/ λαού”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη πως “θεωρούμε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο πλαίσιο της συνεργασίας μας το γεγονος ότι η ψηφιακή υποδομή που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο μας εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς και μαθητές στη ‘χώρα’ σας. Είμαστε ικανοποιημένοι που σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ανάπτυξή του (στην Τουρκία) ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες εναρμόνισης με το λογισμικό της ‘τδβκ’”

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη “θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις απαραίτητες δραστηριότητες συντονισμένα, ειδικά για να αυξήσουμε την αναγνώριση των πανεπιστημίων σας στη διεθνή κοινότητα και για να κάνετε τη ‘χώρα’ σας σημαντικό κέντρο όσον αφορά την εκπαίδευση”.

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:20

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Εισηγήσεις για μεταναστευτικό και απόδοση κυπριακής υπηκοότητας σε δυο παιδιά καταθέτει ο ΥΠΕΣ στο Υπουργικό
09:27
Σεισμική δόνηση το πρωί βορειοδυτικά της Λεμεσού
09:17
Δημητρίου: Η Επιτροπή Θεσμών θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν σε σχέση με τα έγγραφα "Πάναμα" και "Πανδώρα"
09:01
Τουλάχιστον 11 νεκροί στο Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος
09:01
Aνησυχία Ουάσινγκτον για την ανέγερση νέων ισραηλινών κατοικιών στη Δυτική Oχθη
08:39
Σύλληψη 21χρονου στη Λάρνακα για υπόθεση κατοχής και μεταφοράς αυτόματου πυροβόλου όπλου
08:21
Σχοινάς: Οι υβριδικές απειλές γίνονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις των συστημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και των δημοκρατιών μας
07:57
Μέτρα για ενίσχυση της Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου ΙΙΙ
07:47
H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά - Στη Μητρόπολη από τις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα
07:33
Αυστραλία: Θα επιτραπούν εκ νέου τα ταξίδια προς και από το εξωτερικό εντός 2021
07:26
Γερμανία: Η πιστοποίηση του Nord Stream 2 δεν συνιστά απειλή για τον εφοδιασμό της ΕΕ με φυσικό αέριο
06:47
26 Οκτωβρίου
Στην Τουρκία το κοινοβούλιο ανανέωσε την εντολή προς την κυβέρνηση για τη διεξαγωγή διασυνοριακών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία κατά του ΙΚ
21:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand