Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν» την εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σήμερα τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου από πλευράς της Βόρειας Κορέας, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να επιλέξει τον διάλογο. "Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την εκτόξευση πυραύλου" από τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

"Η εκτόξευση αυτή αποτελεί παραβίαση πολλαπλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εγείρει απειλή για τους γείτονες (της Βόρειας Κορέας) και για τη διεθνή κοινότητα", πρόσθεσε καλώντας την Πιονγκγιάνγκ "να δεσμευτεί στον διάλογο" για τα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της ασιατικής χώρας.

Νωρίτερα, ο αμερικανικός στρατός σημείωσε ότι η εκτόξευση δεν απείλησε αμερικανικό προσωπικό ή το αμερικανικό έδαφος. Ωστόσο, επισήμανε τον "αποσταθεροποιητικό", κατ' αυτόν, ρόλο του "παράνομου" προγράμματος εξοπλισμών της Πιονγκγιάνγκ.

Ιαπωνική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο, διαβεβαιώνοντας πως θεωρεί ελάχιστες τις πιθανότητες να κατέπεσε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2021 - 08:56

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.