Στην Αθηένου αύριο η εναρκτήρια συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+»

Στην Αθηένου πραγματοποιείται αύριο η εναρκτήρια συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «αύριο Τρίτη και την Τετάρτη 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στην Αθηένου η Εναρκτήρια Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Αθηένου ως Επικεφαλής Εταίρος. Η συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Δικτύου, με διάρκεια 18 μηνών, και αποτελεί συνέχεια των εργασιών του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» που ολοκλήρωσε τις δράσεις του τον Ιούνιο του 2021».

Οι εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προστίθεται ότι «τη συνάντηση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς και διαδικτυακά η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς URBACT στη Γραμματεία του Προγράμματος Adele Bucella».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κύριο άξονα της συνάντησης θα αποτελέσουν η παρουσίαση της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον εθελοντισμό και η σε βάθος κατανόηση των Στοιχείων Μεταφοράς της. Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα πραγματοποιηθούν επί τόπου επισκέψεις στα προγράμματα του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου, όπου θα επεξηγηθούν οι δράσεις τους».

Επιπλέον «οι εταίροι θα συζητήσουν το Σχέδιο Επικοινωνίας του Δικτύου για την καλύτερη διάχυση των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους. Επίσης με μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων μεταξύ των νέων εταίρων του Δικτύου, των μελών της Τοπικής Ομάδας URBACT Αθηένου και των εταίρων του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», θα προωθηθούν η ανάλυση των Στοιχείων Μεταφοράς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών από τις δράσεις του προηγούμενου Δικτύου».

Σημειώνεται ότι «μεταξύ των μελών που θα εκπροσωπήσουν τους εταίρους του Δικτύου και θα διαμείνουν στην Αθηένου, περιλαμβάνεται και ο Δήμαρχος του Δήμου Αγιά, πόλης δίπλα από τη Λάρισα Αντώνιος Γκουντάρας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθηένου, ο Δήμαρχος Αγιάς θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηένου για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο Δήμων».

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβη της Γαλλίας
21:53
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ επιτίθεται στον εκλιπόντα
21:50
Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του για μια πράσινη επανάσταση
21:19
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεκκινεί επίσημα τον δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης
21:00
Τουρκία: Έντονος εκνευρισμός προκάλεσε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
20:41
Ανασταστασιάδης - Μητσοτάκης συντονίστηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
20:21
Φώτης Φωτίου : Ζητά ανασκαφή χώρου στην Αμμόχωστο όπου φέρονται να είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι
20:11
Γερμανία: Ξεκινούν την Πέμπτη το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
19:57
Κύπρος: 181 νέα κρούσματα
19:40
Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις
19:13
Βαρχέλι: Αποκλιμάκωση από την Τουρκία αλλά οι λόγοι που διατηρούν στάσιμη την ενταξιακή διαδικασία παραμένουν
19:11
ΑΚΕΛ :Αν ήταν για τις τράπεζες θα είχαν ήδη έτοιμα νομοσχέδια
18:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand