Στην Αθηένου αύριο η εναρκτήρια συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+»

Στην Αθηένου πραγματοποιείται αύριο η εναρκτήρια συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «αύριο Τρίτη και την Τετάρτη 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στην Αθηένου η Εναρκτήρια Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Αθηένου ως Επικεφαλής Εταίρος. Η συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Δικτύου, με διάρκεια 18 μηνών, και αποτελεί συνέχεια των εργασιών του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» που ολοκλήρωσε τις δράσεις του τον Ιούνιο του 2021».

Οι εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προστίθεται ότι «τη συνάντηση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς και διαδικτυακά η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς URBACT στη Γραμματεία του Προγράμματος Adele Bucella».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κύριο άξονα της συνάντησης θα αποτελέσουν η παρουσίαση της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον εθελοντισμό και η σε βάθος κατανόηση των Στοιχείων Μεταφοράς της. Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα πραγματοποιηθούν επί τόπου επισκέψεις στα προγράμματα του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου, όπου θα επεξηγηθούν οι δράσεις τους».

Επιπλέον «οι εταίροι θα συζητήσουν το Σχέδιο Επικοινωνίας του Δικτύου για την καλύτερη διάχυση των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους. Επίσης με μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων μεταξύ των νέων εταίρων του Δικτύου, των μελών της Τοπικής Ομάδας URBACT Αθηένου και των εταίρων του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», θα προωθηθούν η ανάλυση των Στοιχείων Μεταφοράς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών από τις δράσεις του προηγούμενου Δικτύου».

Σημειώνεται ότι «μεταξύ των μελών που θα εκπροσωπήσουν τους εταίρους του Δικτύου και θα διαμείνουν στην Αθηένου, περιλαμβάνεται και ο Δήμαρχος του Δήμου Αγιά, πόλης δίπλα από τη Λάρισα Αντώνιος Γκουντάρας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθηένου, ο Δήμαρχος Αγιάς θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηένου για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο Δήμων».

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.