Η ε/κ ελίτ βλέπει τους Τ/κ ως μειονότητα, υποστηρίζει το «υπεξ» για τις δηλώσεις Αρχιεπισκόπου

«Ρατσιστικές και αλαζονικές, που δεν προκαλούν έκπληξη», θεωρεί το «υπεξ» τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στους Τ/κ, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή, υποστηρίζοντας πως αυτές δείχνουν ότι η ε/κ νοοτροπία, «η οποία δεν έχει καμία ανοχή στην τ/κ παρουσία στο νησί, δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει ποτέ».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του «υπεξ» προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου «δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ελληνοκυπριακή ελίτ εξακολουθεί να βλέπει τον τουρκοκυπριακό λαό ως μειονότητα».

Η δήλωση πως «οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ε/κ πλειοψηφία,» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έχει επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία στο νησί και την κατάρρευση της εταιρικής σχέσης του 1960, προστίθεται. Επιπλέον, υποστηρίζεται, «η προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να κάνει πλύση εγκεφάλου στον ε/κ λαό και να ενσταλάξει τον ρατσισμό εξηγεί επίσης την έκταση της προκατάληψης και της εχθρότητας προς τον τ/κ λαό».

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος θεωρεί τα «δικαιώματα μειοψηφίας» κατάλληλα για τους Τ/κ, συνεχίζει το «υπεξ», ως άνθρωπος της θρησκείας, για χάρη του δικού του πολιτικού σκοπού, δεν απέχει από του να δώσει παραπλανητικές πληροφορίες για τον πληθυσμό του ψευδοκράτους και να διαχωρίσει τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς.

Το «υπεξ» υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βλέπει την Κύπρο «ως μέρος του ελληνισμού» και κάνει δηλώσεις που δεν έχουν σχέσεις με την πραγματικότητα στην Κύπρο.

Θεωρεί ότι ακόμα δεν υπάρχει συνειδητοποίηση πως με το νέο όραμα που προέβαλε το ψευδοκράτος, έχει έρθει μια μη αναστρέψιμη πορεία όσον αφορά την Κύπρο. Υποστηρίζει ότι είναι γεγονός πως "στο νησί υπάρχουν ένα ε/κ και ένα τ/κ κράτος" και αυτό περιλαμβάνεται στο νέο όραμα της τ/κ πλευράς το οποίο στηρίζει και η εγγυήτρια χώρα Τουρκία.

Καταλήγει με τον ισχυρισμό ότι ο καλύτερος και πιο ρεαλιστικός δρόμος είναι οι "δύο λαοί να συνεχίσουν τη ζωή τους στα δικά τους κράτη στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Απάντηση σε κ. Αρίστο Δαμιανού και ΑΚΕΛ
20:05
Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, 166 τα κρούσματα και 57 νοσηλευόμενοι
19:34
Αφιερωμένη στον σερ Ντ έιβιντ Έιμες η συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων
19:30
Έγγραφο με επιλογές αντίδρασης σε σχέση με Βαρώσια και ΑΟΖ θα εξετάσουν τον Νοέμβριο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
19:25
Στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ
19:16
Τάταρ: Δεν υπάρχει κυπριακότητα, μόνο Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο
18:57
Νικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί στο να δώσει καλύτερη προοπτική, στην τουριστική βιομηχανία
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand