ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση

Η προσπάθεια μέσα από το Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού είναι να εμπνεύσει το σχολείο στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Παρασκευή το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, κατά την οποία διοργανώνονται αθλητικές δράσεις σε σχολεία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού και της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας #Be Active, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει, σήμερα, σε ένα μεγάλο αριθμό σχολείων μια μέρα σχολικού αθλητισμού, για να περάσουμε το μήνυμα της άθλησης, της κινητικότητας, της ανάγκης για γυμναστική και ευεξία.

«Η προσπάθεια αυτή είναι πανευρωπαϊκή, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι στον χώρο της Ευρώπης σχεδόν ο μισός πληθυσμός, 46%, δεν έχει κανενός είδους φυσική άσκηση», πρόσθεσε.

Πρέπει λοιπόν, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, να περάσουμε το μήνυμα ότι, μαζί με όλες τις άλλες ασχολίες που μπορεί να έχουν, είναι απαραίτητο να μην ξεχνούν τη φυσική άσκηση».

«Σήμερα σε 85 σχολεία σε όλη την Κύπρο έχουμε αυτό το πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού. Συμμετέχουν σχολικές μονάδες τόσο της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης όσο και τη Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επίσης, συμμετέχουν, για πρώτη φορά, τρία νηπιαγωγεία, ανάμεσά τους και το Νηπιαγωγείο Ριζοκαρπάσου, αλλά και η Σχολή Τυφλών. Η προσπάθεια είναι να εμπνεύσει το σχολείο στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση», σημείωσε.

Στο Λύκειο του Αποστόλου Μάρκου, είπε ο κ. Προδρόμου, «είδαμε τα παιδιά, είχαν προηγουμένως αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες συμπλήρωσαν με μια ευχάριστη νότα χορού, και  βλέπω ότι τα παιδιά το χαίρονται».

«Πρέπει το σχολείο να δώσει την ευκαιρία, αλλά να δώσει και το μήνυμα ότι χρειάζεται η προαγωγή της υγείας μέσω της φυσικής άσκησης και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο στις μέρες που ορίζει το ΥΠΠΑΝ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όλο τον χρόνο πρέπει να ασκούνται τα παιδιά με όποιο τρόπο επιλέξουν και τους είναι πρόσφορος για αυτό τον λόγο είναι που σήμερα στέλνουμε αυτό το μήνυμα», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι αφού φέτος και η Σχολή Τυφλών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα, «ειδικά για τα τυφλά παιδιά, μετά από μια ωραία εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών και παρουσιάσαμε την «Μπάλα για Όλους», όπως ήταν η δέσμευση εκείνη τη μέρα, μετά από πρόταση του νεαρού Γιώργου, προωθούνται οι διαδικασίες, για να διοργανώσουμε ένα σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά».

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Εγγραφή εθελοντών αιμοδοτών με την απόκτηση άδειας οδήγησης θα προτείνει η Βουλή για ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος
17:12
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/10/2022
16:49
Ζητήματα βιώσιμου τουρισμού και η μεσογειακής στρατηγικής για την εκπαίδευση στη σημερινή Υπουργικής Σύνοδο για το Περιβάλλον
16:38
Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Επισκοπής Πάφου και Νατάς - Πνέουν ισχυροί άνεμοι
16:18
Προχωρούν με διεξαγωγή δημοσκόπησης οι 4 ανεξάρτητοι υποψήφιοι
16:12
Στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγελία σχετικά με την έρευνα για συνθήκες θανάτου του Θανάση Νικολάου, λέει η ΑΑΔΙΠΑ
16:07
Λευκωσία και Αθήνα θα καταγγείλουν εκ νέου τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα (ΦΩΤΟ)
16:00
Επτά συλλήψεις σε μια βδομάδα στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας για υποθέσεις παράνομης παγίδευσης πουλιών
15:51
Πέραν των 19 εκ. ευρώ διαθέσιμα σε Κύπριους δικαιούχους από το Erasmus+ για το 2023
15:31
«Αρνητική» πλέον η προοπτική του βρετανικού αξιόχρεου σύμφωνα με τον οίκο Fitch
15:25
ΝΤΕΟΝ ΤΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
15:07
Ευθύνες στην Άγκυρα επιρρίπτει η Αθήνα για τα δύο ναυάγια
14:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand