ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση

Η προσπάθεια μέσα από το Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού είναι να εμπνεύσει το σχολείο στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Παρασκευή το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, κατά την οποία διοργανώνονται αθλητικές δράσεις σε σχολεία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού και της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας #Be Active, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει, σήμερα, σε ένα μεγάλο αριθμό σχολείων μια μέρα σχολικού αθλητισμού, για να περάσουμε το μήνυμα της άθλησης, της κινητικότητας, της ανάγκης για γυμναστική και ευεξία.

«Η προσπάθεια αυτή είναι πανευρωπαϊκή, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι στον χώρο της Ευρώπης σχεδόν ο μισός πληθυσμός, 46%, δεν έχει κανενός είδους φυσική άσκηση», πρόσθεσε.

Πρέπει λοιπόν, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, να περάσουμε το μήνυμα ότι, μαζί με όλες τις άλλες ασχολίες που μπορεί να έχουν, είναι απαραίτητο να μην ξεχνούν τη φυσική άσκηση».

«Σήμερα σε 85 σχολεία σε όλη την Κύπρο έχουμε αυτό το πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού. Συμμετέχουν σχολικές μονάδες τόσο της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης όσο και τη Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επίσης, συμμετέχουν, για πρώτη φορά, τρία νηπιαγωγεία, ανάμεσά τους και το Νηπιαγωγείο Ριζοκαρπάσου, αλλά και η Σχολή Τυφλών. Η προσπάθεια είναι να εμπνεύσει το σχολείο στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση», σημείωσε.

Στο Λύκειο του Αποστόλου Μάρκου, είπε ο κ. Προδρόμου, «είδαμε τα παιδιά, είχαν προηγουμένως αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες συμπλήρωσαν με μια ευχάριστη νότα χορού, και  βλέπω ότι τα παιδιά το χαίρονται».

«Πρέπει το σχολείο να δώσει την ευκαιρία, αλλά να δώσει και το μήνυμα ότι χρειάζεται η προαγωγή της υγείας μέσω της φυσικής άσκησης και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο στις μέρες που ορίζει το ΥΠΠΑΝ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όλο τον χρόνο πρέπει να ασκούνται τα παιδιά με όποιο τρόπο επιλέξουν και τους είναι πρόσφορος για αυτό τον λόγο είναι που σήμερα στέλνουμε αυτό το μήνυμα», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι αφού φέτος και η Σχολή Τυφλών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα, «ειδικά για τα τυφλά παιδιά, μετά από μια ωραία εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών και παρουσιάσαμε την «Μπάλα για Όλους», όπως ήταν η δέσμευση εκείνη τη μέρα, μετά από πρόταση του νεαρού Γιώργου, προωθούνται οι διαδικασίες, για να διοργανώσουμε ένα σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά».

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας
16:55
Τη συμβολή των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, εξήρε ο Υπ. Γεωργίας
16:42
Έμπρακτη η στήριξη του λειτουργήματος του δημοσιογράφου από την Κυβέρνηση, είπε ο Α. Ιωσήφ
16:12
Γαλλία: Φόρος τιμής στον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ
15:42
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:21
Βρετανία: Σε εφαρμογή σχέδιο για προστασία των βουλευτών μετά τη δολοφονία Έιμες
15:04
Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού
14:48
A.Nεοφύτου:Η κυπριακή κοινωνία και το 2023 θα νιώθει ασφάλεια με το ΔΗΣΥ
14:14
Έκκληση του ΟΗΕ να κηρυχθεί ανακωχή στη βόρεια Υεμένη
13:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand