ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση

Η προσπάθεια μέσα από το Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού είναι να εμπνεύσει το σχολείο στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Παρασκευή το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, κατά την οποία διοργανώνονται αθλητικές δράσεις σε σχολεία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού και της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας #Be Active, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει, σήμερα, σε ένα μεγάλο αριθμό σχολείων μια μέρα σχολικού αθλητισμού, για να περάσουμε το μήνυμα της άθλησης, της κινητικότητας, της ανάγκης για γυμναστική και ευεξία.

«Η προσπάθεια αυτή είναι πανευρωπαϊκή, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι στον χώρο της Ευρώπης σχεδόν ο μισός πληθυσμός, 46%, δεν έχει κανενός είδους φυσική άσκηση», πρόσθεσε.

Πρέπει λοιπόν, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, να περάσουμε το μήνυμα ότι, μαζί με όλες τις άλλες ασχολίες που μπορεί να έχουν, είναι απαραίτητο να μην ξεχνούν τη φυσική άσκηση».

«Σήμερα σε 85 σχολεία σε όλη την Κύπρο έχουμε αυτό το πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού. Συμμετέχουν σχολικές μονάδες τόσο της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης όσο και τη Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επίσης, συμμετέχουν, για πρώτη φορά, τρία νηπιαγωγεία, ανάμεσά τους και το Νηπιαγωγείο Ριζοκαρπάσου, αλλά και η Σχολή Τυφλών. Η προσπάθεια είναι να εμπνεύσει το σχολείο στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση», σημείωσε.

Στο Λύκειο του Αποστόλου Μάρκου, είπε ο κ. Προδρόμου, «είδαμε τα παιδιά, είχαν προηγουμένως αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες συμπλήρωσαν με μια ευχάριστη νότα χορού, και  βλέπω ότι τα παιδιά το χαίρονται».

«Πρέπει το σχολείο να δώσει την ευκαιρία, αλλά να δώσει και το μήνυμα ότι χρειάζεται η προαγωγή της υγείας μέσω της φυσικής άσκησης και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο στις μέρες που ορίζει το ΥΠΠΑΝ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όλο τον χρόνο πρέπει να ασκούνται τα παιδιά με όποιο τρόπο επιλέξουν και τους είναι πρόσφορος για αυτό τον λόγο είναι που σήμερα στέλνουμε αυτό το μήνυμα», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι αφού φέτος και η Σχολή Τυφλών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα, «ειδικά για τα τυφλά παιδιά, μετά από μια ωραία εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών και παρουσιάσαμε την «Μπάλα για Όλους», όπως ήταν η δέσμευση εκείνη τη μέρα, μετά από πρόταση του νεαρού Γιώργου, προωθούνται οι διαδικασίες, για να διοργανώσουμε ένα σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά».

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.