Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε το γραφείο του Μακρόν, στη διάρκεια της οποίας ο Τζόνσον είπε στον Μακρόν ότι η Βρετανία θέλει να αποκαταστήσει τη συνεργασία της με τη Γαλλία.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο ηγετών, η οποία σύμφωνα με το Παρίσι έγινε έπειτα από αίτημα του Λονδίνου, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου ο Τζόνσον είπε στη Γαλλία να «συνέλθει» και «να κάνει τη χάρη» στους συμμάχους της, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, σχετικά με μια αντιπαράθεση για μια τριμερή συμφωνία υποβρυχίων που τίναξε στον αέρα ένα ξεχωριστό γαλλικό συμβόλαιο.

Ο Μακρόν απάντησε στον Τζόνσον ότι θα περιμένει να δει τις προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Γαλλία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία μετά την υπογραφή από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία μιας συμφωνίας για πυρηνικά υποβρύχια με την Αυστραλία, με αποτέλεσμα η Αυστραλία να ακυρώσει μια προηγούμενη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων από τη Γαλλία ύψους 40 δισεκ. δολαρίων.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μετά τη συνομιλία που είχε ο Μακρόν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν αυτήν την εβδομάδα.

Από την πλευρά της η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησαν σήμερα να «συνεχίσουν να εργάζονται σε στενή συνεργασία», παρά τις εντάσεις που προκάλεσε η διπλωματική κρίση για τα υποβρύχια.

«Επιβεβαίωσαν τη σημασία της σχέσης ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία», διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υπενθύμισε επίσης «τη στρατηγική σημασία της πολύχρονης συνεργασίας τους στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού ωκεανού και στην Αφρική».

Ο Βρετανός και ο Γάλλος ηγέτης αναφέρθηκαν εξάλλου στη διάρκεια της συνδιάλεξης αυτής στο ευαίσθητο θέμα της άφιξης αριθμού ρεκόρ μεταναστών που διαπλέουν παράνομα τη Μάγχη.

Ο Μπόρις Τζόνσον «επανέλαβε τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με την οποία οφείλουμε να σπάσουμε το εμπορικό μοντέλο των διακινητών μεταναστών που θέτουν σε κίνδυνο ζωές», ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία ανέφερε πως οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους για το θέμα αυτό».

Τουλάχιστον 14.000 μετανάστες έφθασαν στις ακτές της νότιας Αγγλίας διά αυτής της οδού από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος εκείνου που καταγράφηκε ολόκληρο το περασμένο έτος (τουλάχιστον 8.000).

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:46

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.