«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)

Στα δεκάδες «γιατί» που ασταμάτητα στριφογυρίζουν στο μυαλό κάθε παιδιού δίνει απαντήσεις η εκπομπή «Στη χώρα του γιατί».

Για 14η συνεχή χρονιά η παιδική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ταξιδεύει τα παιδιά σ’ένα μαγικό κόσμο, όπου όλες οι απορίες τους λύνονται με τον πιο ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο προσφέροντας τους ταυτόχρονα γνώσεις και ψυχαγωγία.

Η εκπαιδευτική τηλεόραση γίνεται πράξη μέσα από θεατρικά σκετσάκια, μουσική και χορό, τραγούδι, αφήγηση παραμυθιών, απολαυστικό παιχνίδι και πρωτότυπες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΦΩΤΟ 2

Η εκπομπή επιστρέφει ιδιαίτερα ανανεωμένη φέτος εντάσσοντας στο πρόγραμμα και εξωτερικά γυρίσματα δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά όχι μόνο ν’ απολαμβάνουν τη φύση, αλλά και να εκπαιδευτούν σε ενδιαφέροντα θέματα μέσα από βιωματικές εμπειρίες.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΦΩΤΟ 4

Θέμα της πρώτης εκπομπής της φετινής σεζόν είναι η προστασία των δασών. Ο Άντονι, ένας από τους ήρωες της εκπομπής, ξεναγείται στο μονοπάτι της φύσης στη Γαλάτα από παιδιά που ζουν στο χωριό και όλοι μαζί απολαμβάνουν το πράσινο, τον καθαρό αέρα, τα δέντρα και τους νόστιμους καρπούς τους.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΦΩΤΟ 3

Μέσα από τη βιωματική του εμπειρία αντιλαμβάνεται την ανεκτίμητη προσφορά των δέντρων γι’αυτό αποφασίζουν μαζί με τους άλλους δύο ήρωες της εκπομπής να στείλουν προς τους αρμοδίους επιστολή με εισηγήσεις για την προστασία των δασών.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΦΩΤΟ 5

Κάθε εβδομάδα τα παιδιά της «Χώρας του Γιατί» ζουν νέες εμπειρίες και ανακαλύπτουν χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα. Και φυσικά οι κούκλες της εκπομπής, ο Φουρφουρένιος και η Ρένια, συνεχίζουν ν’αποτελούν μέρος της πιο ευχάριστης τηλεοπτικής παρέας.

Στους ρόλους των ηρώων είναι οι ηθοποιοί Πέτρος Κονόμου, Άντονυ Παπαμιχαήλ και Λουκία Πιερίδου.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΦΩΤΟ 6

Η εκπομπή επιστρέφει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 3:30 το απόγευμα και θα μεταδίδεται κάθε βδομάδα την ίδια ώρα από το ΡΙΚ 2. Επίσης, η εκπομπή θα μεταδίδεται σε επανάληψη την ίδια ώρα κάθε Κυριακή από το ΡΙΚ 2.

Δείτε το trailer της εκπομπής:

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ - TRAILER

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:26

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.