ΥΠΑΜ: Η Εθνική Φρουρά να παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της

Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με την Τουρκία να εντείνει τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα, η Εθνική Φρουρά απαιτείται να παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής ξιφών σε αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς στο Στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στη Λευκωσία, ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης αυτής της τελετής.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά των αξιωματικών στην υπηρεσία και την προσήλωση τους στο καθήκον, «σας απονέμεται σήμερα το ξίφος του Αξιωματικού το οποίο έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία και αποτελεί διαχρονικά σύμβολο τιμής, θάρρους και υπερηφάνειας για όλους τους αξιωματικούς», είπε, τονίζοντας ότι αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους και έμπνευση για τους υφισταμένους τους με το ήθος, τη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό τους.

Κάλεσε τους αξιωματικούς να εφαρμόζουν τους κανόνες της στρατιωτικής πειθαρχίας, πάντοτε στο πλαίσιο ανθρωποκεντρικής διοίκησης, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού και χρηστής διοίκησης.

«Ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα να εντείνονται, αφού η Τουρκία με τις ενέργειές της αξιώνει μεθοδικά τη δημιουργία δύο κρατών, προχωρώντας παράλληλα με παράνομες επεμβάσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, αλλά και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου», ανέφερε ο Υπουργός.

Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, συνέχισε, η Εθνική Φρουρά απαιτείται να παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος κάλεσε τους αξιωματικούς να συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξαν «ώστε να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και να ενισχύσουμε την μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς».

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.