Να «ωριμάσει» ώστε να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή κάλεσε την ανθρωπότητα ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον αφιέρωσε την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας ότι η ανθρωπότητα πρέπει «να ωριμάσει» και «να ενηλικιωθεί» αναφορικά με αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Κάλεσε τους ηγέτες να αναγνωρίσουν το μέγεθος της πρόκλησης και την ανάγκη περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Ως προς αυτό, χαρακτήρισε την κλιματική σύνοδο COP26 την οποία θα φιλοξενήσει η βρετανική κυβέρνηση το Νοέμβριο στη Γλασκώβη ως «σημείο καμπής για την ανθρωπότητα».

Προειδοποίησε ότι ο πλανήτης «δεν είναι κάποιο άφθαρτο παιχνίδι» και ότι καθημερινά του προκαλούμε «μη αναστρέψιμη ζημιά», με αποτέλεσμα να τον καθιστούμε προοδευτικά «μη κατοικήσιμο, όχι μόνο για εμάς αλλά για πολλά αλλά είδη».

Σημείωσε ότι η πίστη στη νέα πράσινη τεχνολογία είναι η οδός που πρέπει να ακολουθηθεί και διαφώνησε με τον… Κέρμιτ, το βάτραχο από το Muppet Show που συνήθιζε να λέει «δεν είναι εύκολο να είσαι πράσινος».

Επικαλέστηκε δε τον Σοφοκλή, εξηγώντας τη διττή έννοια της λέξης «δεινό» που απέδιδε στο ανθρώπινο ον ο μεγάλος τραγικός, δηλαδή τόσο «τρομακτικό» ως προς την ικανότητα καταστροφικής δράσης όσο και «ικανό» στο να αλλάζει καταστάσεις και να επιβιώνει.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:46

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.