Η βιομηχανία είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας είναι η βιομηχανία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη βιομηχανία Vitatrace, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και τον Δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως πληροφορήθηκε από τον βιομήχανο, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, ότι από τον κύκλο εργασιών σχεδόν το 40% της εταιρείας είναι εξαγωγές.

Πρόσθεσε πως "σε μια χώρα που είναι κυρίως εισαγωγική, εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, το να επισκέπτομαι κυπριακές βιομηχανίες που παράγουν και μέσα σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το 40% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από εξαγωγές, με κάνει ιδιαίτερα περήφανο".

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως πρέπει να δώσουμε σημασία στην παραγωγή, στην πραγματική οικονομία. "Καλές οι υπηρεσίες, καλά τα οικονομικά εργαλεία, καλός ο τουρισμός, καλή η ανάπτυξη γης, καλή η εκπαίδευση, η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας, παγκόσμια, είναι η βιομηχανία, η πραγματική παραγωγή", ανέφερε. 

Συνεχάρη τον κ. Αγκαστινιώτη και τη ομάδα του, σημειώνοντας πως "παρατηρώ ακόμη σε μια επίσκεψη όταν συναντώ ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα με σωστό προγραμματισμό, συγυρισμένους, προσεχτικούς, και το μόνο που ακούω είναι τα σχέδιά τους για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες".

Γιατί η Κύπρος, πρόσθεσε, "δεν είναι η Κύπρος της μιζέριας και της μουρμούρας. Η Κύπρος είναι η Κύπρος της επιτυχίας. Και μπορούμε όλοι να φτιάξουμε ακόμη καλύτερη Κύπρο. Έχουμε προβλήματα; Βεβαίως. Έχουμε αστοχίες; Βεβαίως. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο παρά τη μουρμούρα, τα λάθη και τις παραλείψεις, υπάρχουν μεγάλες και εθνικές επιτυχίες και υπάρχουν πολύ περισσότερες ιδιωτικές επιτυχίες", επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγκαστινιώτης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

"Είμαστε μια βιομηχανία εξαγωγική, εργοδοτούμε σχεδόν αποκλειστικά Κύπριους, εξάγουμε σε πολλές χώρες του εξωτερικού και εξειδικευόμαστε στην υγεία και διατροφή των ζώων. Είμαστε συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία με πολλές προοπτικές και ευχαριστούμε την πολιτεία για τη στήριξη, ιδιαίτερα για τα σχέδια χορηγιών της μεταποιητικής βιομηχανίας για την αγροτική οικονομία", σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Επίσπευση μετακίνησης ασφαλτικών από την περιοχή Ιδαλίου, ζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
16:32
Αποκλείει «βουλευτικές» πριν τις 9 Ιανουαρίου ο Τατάρ, σχόλια κι αντιδράσεις μετά την παραίτηση Σανέρ
16:25
Η Ελεγκτική απαντά σε δημοσιεύματα για την διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές
16:20
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: "Η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής, τον φόβο τού θανάτου"
16:10
Σημαντική αύξηση πωλήσεων πετρελαιοειδών σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, μείωση 10,5% αποθεμάτων
15:56
ΕΕ: Πρόστιμο στην Πολωνία για τη λειτουργία του πειθαρχικού οργάνου του Ανωτάτου Δικαστηρίου
15:53
Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο
15:42
Αυξήθηκαν οι καταθέσεις και τα δάνεια τον Σεπτέμβριο του 2021
15:34
Το θέμα αγνοουμένων συζήτησε ο Επίτροπος Προεδρίας με την Πρέσβειρα Αυστρίας
15:27
Το ψευδοκράτος δανείζεται 28 εκατομμύρια ΤΛ για να πληρώσει μισθούς
15:13
Λουξεμβούργο: Ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ κατηγορείται για λογοκλοπή στην πτυχιακή του διατριβή
15:12
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Πέμπτη
14:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand