Αστυνομία: "Eξαιρετικά σοβαρή" η υπόθεση με την 36χρονη γυναικολόγο - Τί δηλώνει ο υπ. Υγείας

Η αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της καταγγελίας για εικονική χειρουργική επέμβαση, από γυναικολόγο, σε 73χρονη.  Δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το Σύστημα Υγείας, διαμήνυσε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση, σημειώνοντας ότι εξετάζονται πιθανά αδικήματα ιατρικής και οικονομικής φύσεως.  

Τις επόμενες μέρες ενδεχομένως να αποφασιστεί η αναστολή της συνεργασίας του ΟΑΥ με τη συγκεκριμένη γυναικολόγο, δήλωσε η ανώτερη λειτουργός του Οργανισμού Μαρία Κυθραιώτου. Είπε, ακόμη, πως από την έναρξη λειτουργίας του ΓεΣΥ δεν υπερβαίνουν τις τρεις, οι περιπτώσεις διακοπής της συνεργασίας με γιατρούς και τις δέκα οι αναστολές σύμβασης με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.  

Τη θέση ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θα είναι αμείλικτος, εάν αποδειχτεί ενοχή της γυναικολόγου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Χρύσανθος Γεωργίου, σημειώνοντας πως τέτοια περιστατικά κλονίζουν την εμπιστοσύνη των ασθενών προς τους γιατρούς.  

Ετοιμότητα να συμβάλει στο ανακριτικό έργο, προσφέροντας εμπειρογνωμοσύνη, εξέφρασε η Παγκύπρια Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία.  

"Ο ΟΑΥ χειρίζεται το θέμα"

Κληθείς ο υπουργός Υγείας να πει σε ποιες ενέργειες προβαίνει το Υπουργείο Υγείας για την υπόθεση που διερευνά η Αστυνομία με Γυναικολόγο που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, δεν χειρούργησε ασθενή, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι το θέμα τυγχάνει από την πρώτη στιγμή χειρισμού από τον ΟΑΥ. «Έχουμε ζητήσει από τον ΟΑΥ ενημέρωση και αναμένουμε, νοουμένου ότι υπάρχουν κάποια παραπτώματα, να τιμωρηθούν αναλόγως. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές, παρόμοιες με αυτή», εξήγησε ο κ. Υπουργός.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το Σύστημα, δηλώνοντας ψευδώς στοιχεία, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ασθενείς, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει όλους πολύ σοβαρά. Πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. Στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας είναι να υπάρξει έλεγχος όλων αυτών των γιατρών, ώστε αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, να μπορούμε να τα βρούμε αμέσως και να μην περιμένουμε από πολίτες να τα καταγγείλουν».

RIKNEWS

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:45

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.