Το Σάββατο βλέπει τον Γκουτέρες ο Τατάρ – Δήλωσε ικανοποιημένος από την ομιλία Ερντογάν

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, ο Ερσίν Τατάρ, όπως ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, προσθέτοντας ότι την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου θα παρακαθίσει στο γεύμα που θα προσφέρει ο κ. Γκουτέρες στους δύο ηγέτες.

Ο κ. Τατάρ έγραψε επίσης ότι παρακολουθεί τις ομιλίες στην ΓΣ του ΟΗΕ και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων χωρών που βρίσκονται στην Νέα Υόρκη για τις εργασίας της συνέλευσης, διεθνή φόρα και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ εξέφρασε ικανοποίηση για τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου στο Κυπριακό, κατά την ομιλία του στην 76η Γενική Συνέλευση, λέγοντας ότι παρείχε «ισχυρή στήριξη» στις απόψεις και την νέα πολιτική των Τ/κ.

Όπως είναι γνωστό, υποστήριξε, οι Τ/κ είναι ένας «λαός» που στερείται ίσης μεταχείρισης και φωνής στη διεθνή σκηνή από το 1963. Από την μια, ανέφερε ο κ. Τατάρ, συνεχίζει να είναι σε ομηρία διεθνώς και από την άλλη το δικαίωμα να έχει λόγο, έχει είτε περιοριστεί δραστικά είτε αφαιρεθεί πλήρως. Οι Τ/κ, συνέχισε, αναμένουν να γίνει σεβαστό το δικαίωμα να έχουν ίσο λόγο στην διεθνή σκηνή, προεξέχοντος των ΗΕ, ως ο ένας εκ των δύο ίσων ιδιοκτητών της Κύπρου και ως μία εκ των δύο ίσων πλευρών του Κυπρικού.

Ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζει επίσης ότι ο Πρόεεδρος Αναστασιάδης κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση «θα επαναλάβει, χωρίς καμία έκπληξη, την προπαγάνδα και τις απόψεις του εναντίον της τ/κ πλευράς και της Τουρκίας. Το δίκαιο είναι να έχουμε κι εμείς ίσο λόγο στην ίδια πλατφόρμα, δηλαδή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στα άλλα όργανα του ΟΗΕ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, είπε ο κ. Τατάρ, κάνοντας έκκληση προς την διεθνή κοινότητα γι’ αυτό το θέμα «έγινε η φωνή και η δύναμή μας. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Στην ανακοίνωση της «προεδρίας» προστίθεται επίσης ότι «σε συνάντηση που έγινε σήμερα στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ εξηγήθηκε η στάση και η θέση μας. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις και τις σκέψεις μας στις συναντήσεις μας τις επόμενες ημέρες».

Εμείς στην Κύπρο δεν θέλουμε περισσότερα από αυτά που δικαιούμαστε, συνέχισε ο κ. Τατάρ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. «Όπως έχει πει ο κ. Ερντογάν, αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα να προσεγγίσει το αίτημά μας για κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς με ανοιχτό μυαλό και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας που διαταράχθηκε στην Κύπρο μετά το 1963-64».

Όπως είπε ο κ. Ερντογάν και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, συνέχισε, η διατήρηση των ισορροπιών στην περιοχή, ειδικά η τουρκο-ελληνική ισορροπία, είναι δυνατή με λεκτικό και ουσιαστικό σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτή σε αυτήν περιοχή.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:44

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Απάντηση σε κ. Αρίστο Δαμιανού και ΑΚΕΛ
20:05
Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, 166 τα κρούσματα και 57 νοσηλευόμενοι
19:34
Αφιερωμένη στον σερ Ντ έιβιντ Έιμες η συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων
19:30
Έγγραφο με επιλογές αντίδρασης σε σχέση με Βαρώσια και ΑΟΖ θα εξετάσουν τον Νοέμβριο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
19:25
Στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ
19:16
Τάταρ: Δεν υπάρχει κυπριακότητα, μόνο Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο
18:57
Νικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί στο να δώσει καλύτερη προοπτική, στην τουριστική βιομηχανία
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand