Συνάντηση με τη νέα Πρόεδρο της ΑΗΚ είχε ο ΓΓ της ΠΕΟ

Συνάντηση με τη νέα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Δέσποινα Θεοδοσίου είχε χθες αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής τον Γ.Γ. Πάμπη Κυρίτση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γ.Γ της ΠΕΟ ευχήθηκε στο νέο ΔΣ της ΑΗΚ και την Πρόεδρο της να έχουν μια ωφέλιμη και δημιουργική θητεία και επανέλαβε τη στήριξη που διαχρονικά είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν οι Δημόσιοι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας από την ΠΕΟ ως φορείς που μπορούν και πρέπει να προσθέτουν στην ποιότητας ζωής των ανθρώπων στο τόπο μας και στην παραγωγική δυνατότητα της κυπριακής οικονομίας.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πάγια θέση και τους αγώνες της ΠΕΟ για αποτροπή ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ, και σημείωσε ότι σήμερα η ΑΗΚ, ως μεγάλος και στρατηγικός Ημικρατικός Οργανισμός, χρειάζεται να ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση της ώστε να λειτουργεί με επάρκεια ακόμα και σε συνθήκες ανταγωνισμού.

Χρειάζεται, πρόσθεσε, να επικεντρωθεί σε αναπτυξιακή προσπάθεια με επενδύσεις σε υποδομές και νέα έργα για να ισχυροποιηθεί αλλά και να μπορεί να δώσει στους καταναλωτές πιο καλές τιμές και ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα χρειάζεται να αντιμετωπιστούν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους εδώ και πολύ καιρό χωρίς να δίνεται λύση ενώ ειδική αναφορά έκαμε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί οριστικά και με  αποφασιστικότητα το πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης, που εντοπίζεται το οποίο δημιουργεί αλυσιδωτές επιπτώσεις που φτάνει ακόμα και στο ευαίσθητο ζήτημα της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, ανάφερε κατά τη συνάντηση ο ΓΓ της ΠΕΟ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού του διαλόγου και της συλλογικής διαπραγμάτευσης με τους εργαζομένους για να διαφυλάσσονται οι σωστές εργασιακές σχέσεις και επανέλαβε την ανάγκη να αποφεύγονται ενέργειες που απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι αγορές υπηρεσιών για πλήρωση μόνιμων αναγκών.

Αναφέρθηκε ακόμα στην πάγια θέση της  ΠΕΟ ότι πρέπει να εφαρμόζονται αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες και οι οποιεσδήποτε προαγωγές και διορισμοί να γίνονται πάντα με βάση τα προσόντα και την αξία και όχι με βάση την πολιτική ή την Συνδικαλιστική τους προέλευση.

Η κ. Θεοδοσίου σε δηλώσεις της, αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση, χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΠΕΟ και διαβεβαίωσε ότι το ΔΣ θα εργαστεί για την ισχυροποίηση της ΑΗΚ με στόχο να λειτουργεί δυναμικά και στις συνθήκες ανταγωνισμού που δημιουργούνται και ότι ο διάλογος με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους στην ΑΗΚ θα λειτουργήσει και θα γίνουν σεβαστές οι διαδικασίες του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Ανάλυση:Τι σημαίνει το πραξικόπημα στο Σουδάν
10:15
Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για υποβοήθηση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στις ελεύθερες περιοχές
09:56
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Τετάρτη
09:52
ΗΠΑ: Ομάδα βουλευτών καλεί τον Μπάιντεν να μην επιτρέψει τη πώληση F-16 στην Τουρκία
09:45
Εισηγήσεις για μεταναστευτικό και απόδοση κυπριακής υπηκοότητας σε δυο παιδιά καταθέτει ο ΥΠΕΣ στο Υπουργικό
09:27
Σεισμική δόνηση το πρωί βορειοδυτικά της Λεμεσού
09:17
Δημητρίου: Η Επιτροπή Θεσμών θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν σε σχέση με τα έγγραφα "Πάναμα" και "Πανδώρα"
09:01
Τουλάχιστον 11 νεκροί στο Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος
09:01
Aνησυχία Ουάσινγκτον για την ανέγερση νέων ισραηλινών κατοικιών στη Δυτική Oχθη
08:39
Σύλληψη 21χρονου στη Λάρνακα για υπόθεση κατοχής και μεταφοράς αυτόματου πυροβόλου όπλου
08:21
Σχοινάς: Οι υβριδικές απειλές γίνονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις των συστημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και των δημοκρατιών μας
07:57
Μέτρα για ενίσχυση της Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου ΙΙΙ
07:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand