Δεν είναι εφικτή η επιστροφή στο 1960, σύμφωνα με τον Κ. Οζερσάι

Η «ε/κ διοίκηση», κατά την έκφρασή του, γνωρίζει πολύ καλά, όπως όλοι, ότι δεν υπάρχει πλέον επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Όζερσαϊ είπε ότι η πρόταση αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη έγινε είτε για εξισορρόπηση της «διαφορετικής πολιτικής» που έθεσαν επί τάπητος οι Τουρκοκύπριοι κατά την νέα περίοδο, είτε για να γίνει μια απαντητική κίνηση.

«Είναι μια κίνηση που επινοήθηκε λέγοντας ως ελληνοκυπριακή πλευρά να περάσω σε μιαν πιο σκληρή ρητορική, να ψηλώσω τον πήχη, ούτως ώστε αν αύριο τεθεί θέμα παζαρέματος, να υποχωρήσω από το σημείο της Κυπριακής Δημοκρατίας», εκτίμησε.

Η άποψη που έθεσε επί τάπητος η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία λέγοντας λύση δύο κρατών, δεν σκοπεύει να ψηλώσει τον πήχη, πρόσθεσε ο κ. Οζερρσάι λέγοντας ότι η ε/κ πλευρά δεν το κατάλαβε αυτό. «Ήταν προσεγγίσεις που στόχευαν να δημιουργήσουν κομμάτι παζαρέματος οι αναφορές για κυριαρχία, συνομοσπονδία ή πρώτα να αναγνωριστεί η ΤΔΒΚ για 24 ώρες και αναλόγως θα υπάρξει λύση, που από καιρού εις καιρό έθετε επί τάπητος ο ιδρυτικός πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Ντενκτάς. Θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό το να έκανε αυτή την κίνηση η ελληνοκυπριακή πλευρά έναντι μιας τέτοιας προσέγγισης».

Κάνοντας λόγο για «νέα κατάσταση» που δημιούργησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Κουντρέτ Οζερσάι υποστήριξε ότι ο ε/κ ηγέτης, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσε το μήνυμα ότι ήταν έτοιμος να συζητήσει μια άλλη λύση εκτός της ομοσπονδίας, απλώς για να φύγει από τις διαπραγματεύσεις και να σώσει την κατάσταση και άνοιξε ο ίδιος το Κουτί της Πανδώρας.

«Μετέτρεψε το θέμα σε συζητήσιμο επειδή ανέφερε τόσο σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, στον Τουρκοκύπριο ηγέτη και στον Ελληνοκύπριο Αρχιεπίσκοπο ότι ‘πίσω από κλειστές πόρτες μπορώ ουσιαστικά να συζητήσω και τα δύο κράτη’», ανέφερε.

«Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία δεν έθεσαν επί τάπητος την εναλλακτική λύση που υπέβαλαν για να αυξήσουν το παζάρεμα και να την αποσύρουν αργότερα, επειδή η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί την διοίκηση και τον πλούτο. Πρέπει να το δει αυτό η ελληνοκυπριακή ηγεσία. Είχε μιαν σκέψη την οποία έκρυβε η ελληνοκυπριακή ηγεσία ερχόμενη τόσα χρόνια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Διαπραγματευόμενη για ομοσπονδία πάντα την διαπραγματευόταν ως επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Οζερσάι, ο μυστικός στόχος στο παρασκήνιο σχεδιάστηκε ως επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία που βρίσκεται στα χέρια των Ε/κ ούτως ή άλλως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί (Βίντεο)
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.