Αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τους ηγέτες αλλά χρείαζεται και εμπλοκή των πολιτών, λέει η Σπέχαρ

Αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τους ηγέτες της Κύπρου, αλλά αυτοί χρειάζονται βοήθεια, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμπλοκής και συμβολής των πολιτών στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Μιλώντας σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Προγράμματος Πρωταθλητών Νεολαίας των ΗΕ για το Περιβάλλον και την Ειρήνη 2021, που διοργανώθηκε μαζί με το Βρετανικό Συμβούλιο και το πρόγραμμα COOPower, και για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, η κ. Σπέχαρ ανέφερε πως προκειμένου να λυθεί το Κυπριακό κατά ένα βιώσιμο τρόπο "χρειαζόμαστε όλους τους πολίτες να εμπλακούν και ασφαλώς πιστεύουμε πως ειδικά οι νέοι άνθρωποι έχουν ένα κρίσιμο ρόλο να παίξουν".

Απευθυνόμενη στους Ε/κ και Τ/κ νέους που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα και παρέστησαν στη δεξίωση, η κ. Σπέχαρ τους είπε πως "κάθε λιθαράκι που βάζετε για το περιβάλλον και την ειρήνη, για τη συμφιλίωση, την κατανόηση των απόψεων και των φιλοδοξιών των νέων της άλλης πλευράς είναι ένα επιπλέον σκαλοπάτι προς μια βιώσιμη ειρήνη, στην οποία χρειάζεται να φθάσουμε".

Η κ. Σπέχαρ παρατήρησε εξάλλου πως η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις προκλήσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ μιλώντας στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η αξιωματούχος των ΗΕ τόνισε ακόμη την ανάγκη για συλλογική δράση για αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων και διευθέτηση των διενέξεων στον κόσμο.

Επίσης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του Προγράμματος Πρωταθλητών Νεολαίας των ΗΕ για το Περιβάλλον και την Ειρήνη 2021, στο οποίο συμμετείχαν 25 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αναπληρωτή Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο και της Διευθύντριας του Βρετανικού Συμβουλίου στην Κύπρο, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της νεολαίας στην επίτευξη της ειρήνης.

Παρόντες ήταν επίσης και οι συμπρόεδροι της της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Περιβάλλον.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:37

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.