Στα walk-in κέντρα από Τετάρτη, η 3η δόση εμβολίου για πολίτες 86 και άνω, ανακοίνωσε το Υπ. Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην εξυπηρέτηση των πολιτών ηλικίας 86 ετών και άνω για την ενισχυτική Τρίτη δόση μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) από την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Για την ενισχυτική δόση θα χορηγούνται εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna), ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε στον αρχικό εμβολιασμό, σημειώνει το Υπουργείο.

Η απόφαση ελήφθη εν αναμονή ρύθμισης της Πύλης Εμβολιασμού, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να διευθετούν ραντεβού για εμβολιασμό με την 3η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, με βάση ηλικιακά κριτήρια.

Τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης για την 3η δόση θα λειτουργούν στα πιο κάτω σημεία, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι:

Στη Λευκωσία στην Κρατική Έκθεση, Κέντρο Β’ και στο Κέντρο Υγείας Λατσιών

Στη Λεμεσό στο Σπύρος Κυπριανού, Κέντρο Β’ και στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας

Στη Λάρνακα στο Λιμάνι, Κέντρο Β’

Στην Πάφο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Και στην Αμμόχωστο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Τονίζεται πως το Υπουργείο Υγείας έχει μεριμνήσει και έχει εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων για όλους όσοι θα επιλέξουν να εμβολιαστούν με 3η δόση. Συνεπώς, προτρέπονται οι πολίτες να προσέρχονται όλες τις ώρες λειτουργίας των Κέντρων, ώστε να περιορίζεται η ώρα αναμονής τους στο Εμβολιαστικό Κέντρο και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.

Oλοι οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν έγγραφο ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ).

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την προσέλευση που θα παρατηρείται, η ηλικία των δικαιούχων θα μειώνεται σταδιακά. To Υπουργείο καλεί τους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις, που θα εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας με τις ηλικιακές ομάδες, που θα έχουν προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι για εμβολιασμό με ενισχυτική δόση είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα (εμβολιασμός με τη 2η δόση του εμβολίου) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα που ανακοινώνεται κάθε φορά. Για παράδειγμα, τα άτομα που είναι ηλικίας 86 ετών και άνω, αλλά δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση, δεν δύνανται να λάβουν την 3η δόση στην παρούσα φάση.

Τέλος, σημειώνεται ότι δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού για την 3η δόση μέσω της Πύλης Εμβολιασμού αναμένεται να υπάρχει στις αρχές Οκτωβρίου και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.