Κάθε στήριξη στους πυρόπληκτους αγρότες της Πάφου, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Καδής, δήλωσε τη Δευτέρα ότι από σήμερα το πρωί λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας βρίσκονται στη επαρχία Πάφου, καταγράφοντας ζημιές σε αγροτικά υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές της Κυριακής, σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε στήριξη στους πληγέντες.


«Από χθες το βράδυ επικοινώνησα με Κοινοτάρχες της περιοχής και τους ενημέρωσα ότι από σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Τμήματος Γεωργίας θα πραγματοποιεί περιοδείες στην περιοχή για να καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικά υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες», είπε ο Υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά την παράδοση επιταγής από την Ένωση Κατεχόμενων Δήμων.

Πρόσθεσε ότι οι λειτουργοί «βρίσκονται ήδη στο πεδίο, γίνονται οι καταγραφές, υπάρχουν τα σχετικά σχέδια που ενεργοποιούνται σε ανάλογες περιπτώσεις και οι αγρότες μας θα έχουν τη στήριξη του κράτους και σε αυτή την περίπτωση».

Όπως είπε ο κ. Καδής, «έχουμε ενημερωθεί για συγκεκριμένες περιπτώσεις αγροτών μας, θα έρθουν όλα τα δεδομένα στο Υπουργείο Γεωργίας και θα αξιολογηθούν και αμέσως μετά θα υπάρξει η στήριξη που προβλέπεται μέσα από τα δικά μας τα σχέδια».

Ο Υπουργός Γεωργίας απαντούσε σε σχετική ερώτηση μετά την παραλαβή επιταγής από την Ένωση Κατεχόμενων Δήμων, ως εισφοράς προς το Τμήμα Δασών για αποκατάσταση περιοχών της ορεινής Λάρνακας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Καδής, παραλαμβάνοντας την επιταγή, εξέφρασε την συγκίνησή του για την ευγενική χειρονομία των κατεχόμενων δήμων να συνεισφέρουν οικονομικά στις προσπάθειες του Τμήματος Δασών και διαβεβαίωσε ότι θα έχει αντίκρισμα «η ευγενική και συγκινητική χειρονομία σας».

Ο Δήμαρχος Κυθραίας, Πέτρος Καρεκλάς, παραδίδοντας την επιταγή ύψους 5 χιλιάδων ευρώ δήλωσε ότι οι κατεχόμενοι δήμοι τρέφουν μεγάλη ευαισθησία και για τις κατεχόμενες και για τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, ενώ για τα όσα συνέβησαν στην ορεινή Λάρνακα με τις πυρκαγιές σημείωσε ότι «μας συντάραξαν».

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων αναμένει από το Τμήμα Δασών ενημέρωση ως προς τον ακριβή τρόπο διάθεσης του ποσού το οποίο θα διοχετευθεί για αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν στην ορεινή Λάρνακα.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:37

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Απάντηση σε κ. Αρίστο Δαμιανού και ΑΚΕΛ
20:05
Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, 166 τα κρούσματα και 57 νοσηλευόμενοι
19:34
Αφιερωμένη στον σερ Ντ έιβιντ Έιμες η συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων
19:30
Έγγραφο με επιλογές αντίδρασης σε σχέση με Βαρώσια και ΑΟΖ θα εξετάσουν τον Νοέμβριο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
19:25
Στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ
19:16
Τάταρ: Δεν υπάρχει κυπριακότητα, μόνο Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο
18:57
Νικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί στο να δώσει καλύτερη προοπτική, στην τουριστική βιομηχανία
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand