ROADPOL Safety Days - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με κεντρικό μήνυμα «Ασφάλεια στους δρόμους. Μαζί μπορούμε!» το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Κύπρου σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο ανακοινώνουν την έναρξη ενημερωτικής εκστρατείας με έμφαση στη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού, που έχει ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει ένα μήνα. Η εκστρατεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας ROADPOL Safety Days 2021 παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ROADPOL Safety Days (Ημέρες Οδικής Ασφάλειας ROADPOL), παλαιότερα γνωστές ως TISPOL Project EDWARD, οι χώρες που συμμετέχουν διοργανώνουν συγκεκριμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι χρήστες του οδικού δικτύου και έχουν ως  στόχο την προώθηση της ασφαλούς συμπεριφοράς και του σεβασμού του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, 2021, η  Κύπρος αναλαμβάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ρόλο του διευθύνοντα του προγράμματος «ROAD SAFETY DAYS 2021», το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες διαφώτισης του κοινού, με απώτερο στόχο τη μείωση των οδικών συγκρούσεων, με έμφαση την εκμηδένιση των οδικών θανάτων.

Αντίστοιχα, η  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Φέτος, κλείνουν 20 χρόνια από την έναρξη της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής εκστρατείας που εξακολουθεί να υποστηρίζει τοπικές πρωτοβουλίες στην προσπάθειά τους να καταστήσουν τις πόλεις πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και πιο προσβάσιμες.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Κύπρου θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις όπως προβολή διαφωτιστικού και ενημερωτικού υλικού στην τηλεόραση και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που ετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των Πρέσβειρων Οδικής Ασφάλειας και του ηθοποιού Μιχάλη Σοφοκλέους ως οδηγού μοτοσικλετιστή.

Παράλληλα θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού μέσω όλων των διαθέσιμων καναλιών επικοινωνίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς. Η ενημερωτική εκστρατεία στην Κύπρο θα διεξαχθεί με παράλληλη χρήση του hashtag #Ασφάλεια στους δρόμους. Μαζί μπορούμε! μέσω των σελίδων του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στο Facebook (www.facebook.com/cyroadsafety ), στο Instagram                      (www.instagram.com/cyroadsafety) και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Facebook (www.facebook.com/ec.cyprus) και στο Twitter (https://twitter.com/eucyprus).

Μέσα από το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας «Ασφάλεια στους δρόμους. Μαζί μπορούμε!», κράτος και πολίτες καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του πανευρωπαϊκού στόχου για τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων κατά 50% μέχρι το 2030. 

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:43

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβη της Γαλλίας
21:53
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ επιτίθεται στον εκλιπόντα
21:50
Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του για μια πράσινη επανάσταση
21:19
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεκκινεί επίσημα τον δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης
21:00
Τουρκία: Έντονος εκνευρισμός προκάλεσε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
20:41
Ανασταστασιάδης - Μητσοτάκης συντονίστηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
20:21
Φώτης Φωτίου : Ζητά ανασκαφή χώρου στην Αμμόχωστο όπου φέρονται να είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι
20:11
Γερμανία: Ξεκινούν την Πέμπτη το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
19:57
Κύπρος: 181 νέα κρούσματα
19:40
Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις
19:13
Βαρχέλι: Αποκλιμάκωση από την Τουρκία αλλά οι λόγοι που διατηρούν στάσιμη την ενταξιακή διαδικασία παραμένουν
19:11
ΑΚΕΛ :Αν ήταν για τις τράπεζες θα είχαν ήδη έτοιμα νομοσχέδια
18:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand