ROADPOL Safety Days - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με κεντρικό μήνυμα «Ασφάλεια στους δρόμους. Μαζί μπορούμε!» το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Κύπρου σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο ανακοινώνουν την έναρξη ενημερωτικής εκστρατείας με έμφαση στη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού, που έχει ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει ένα μήνα. Η εκστρατεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας ROADPOL Safety Days 2021 παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ROADPOL Safety Days (Ημέρες Οδικής Ασφάλειας ROADPOL), παλαιότερα γνωστές ως TISPOL Project EDWARD, οι χώρες που συμμετέχουν διοργανώνουν συγκεκριμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι χρήστες του οδικού δικτύου και έχουν ως  στόχο την προώθηση της ασφαλούς συμπεριφοράς και του σεβασμού του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, 2021, η  Κύπρος αναλαμβάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ρόλο του διευθύνοντα του προγράμματος «ROAD SAFETY DAYS 2021», το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες διαφώτισης του κοινού, με απώτερο στόχο τη μείωση των οδικών συγκρούσεων, με έμφαση την εκμηδένιση των οδικών θανάτων.

Αντίστοιχα, η  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Φέτος, κλείνουν 20 χρόνια από την έναρξη της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής εκστρατείας που εξακολουθεί να υποστηρίζει τοπικές πρωτοβουλίες στην προσπάθειά τους να καταστήσουν τις πόλεις πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και πιο προσβάσιμες.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Κύπρου θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις όπως προβολή διαφωτιστικού και ενημερωτικού υλικού στην τηλεόραση και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που ετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των Πρέσβειρων Οδικής Ασφάλειας και του ηθοποιού Μιχάλη Σοφοκλέους ως οδηγού μοτοσικλετιστή.

Παράλληλα θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού μέσω όλων των διαθέσιμων καναλιών επικοινωνίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς. Η ενημερωτική εκστρατεία στην Κύπρο θα διεξαχθεί με παράλληλη χρήση του hashtag #Ασφάλεια στους δρόμους. Μαζί μπορούμε! μέσω των σελίδων του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στο Facebook (www.facebook.com/cyroadsafety ), στο Instagram                      (www.instagram.com/cyroadsafety) και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Facebook (www.facebook.com/ec.cyprus) και στο Twitter (https://twitter.com/eucyprus).

Μέσα από το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας «Ασφάλεια στους δρόμους. Μαζί μπορούμε!», κράτος και πολίτες καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του πανευρωπαϊκού στόχου για τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων κατά 50% μέχρι το 2030. 

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:43

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.