Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα (εικόνες)

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καθαρισμό των ακτών. Τον καθαρισμό της παραλίας διοργάνωση η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΚΤΗ.

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ δήλωσε στο ΡΙΚ πως σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών και γι' αυτό έχουμε μαζευτεί εδώ για να βοηθήσουμε στον καθαρισμό των ακτών.

Godith.jpg

Προφανώς το να ρίχνουμε πλαστικά στην θάλασσα είναι κάτι για το οποίο τόσο εγώ όσο και ο πρωθυπουργός ενδιαφερόμαστε προσωπικά. Όπως υπολογίζεται μέχρι το 2050 θα υπάρχουν πιο πολλά πλαστικά από ψάρια, και μεταξύ 8 και 10 εκατομμυρίων πλαστικά θα καταλήγουν στον ωκεανό.

Η απόθεση αποβλήτων είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του ανέφερε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, επειδή ότι αποβάλλουμε – ρίχνουμε στο περιβάλλον είπε, καταλήγει στον ωκεανό και επηρεάζει το οικοσύστημα και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όπως και την τροφική αλυσίδα. Πολλά επίσης πλαστικά καταλήγουν στο στομάχι των ψαριών σαν μικροσκοπικά κομμάτια και δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό αυτό είναι επιβαρυντικό για την υγεία μας ή πόσο επιβλαβές είναι για το περιβάλλον.

Είναι ιδιαίτερα θετικό και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ με τον φορέα ΑΚΤΗ σήμερα. Είναι κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε κάθε χρόνο και πιστεύω ότι είναι θαυμάσιο που πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει σήμερα εδώ για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των ακτών για να βοηθήσουν στην μείωση της μόλυνσης πρωτού το πρόβλημα γίνει ανεξέλεγκτο για όλους.

Η Ξένια Λοϊζίδου (Πρέσβειρα των Ακτών της Μεσογείου του ΟΗΕ για το 2021) εκ μέρους της ΑΚΤΗΣ δήλωσε στο ΡΙΚ πως σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον καθαρισμό των ακτών και είναι η δεύτερη χρονιά που την γιορτάζουμε με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο. Ευχαριστούμε πολύ την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ για την υποστήριξη.

godith 4.jpg

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ακτών έχουμε και την δράση της ΑΚΤΗΣ #potavristou η οποία φέτος υποστηρίζεται από το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και εφαρμόζεται διεθνώς αφού έχουμε λάβει ενημέρωση ότι υλοποιείται το #potavristou σε πάνω από 20 χώρες μέχρι στιγμής.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε δράσεις που να ευαισθητοποιούν όλους μας για το πόσο σημαντική είναι η διαχείριση των απορριμμάτων των σκουπιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε κάνει τις θάλασσες και των πλανήτη μας χωματερές και ότι πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε σκουπίδια ελεύθερα στην φύση.

Από τον καθαρισμό της παραλίας συγκεντρώθηκαν 23 κιλά σκουπίδια και περισσότερα από 800 αποτσίγαρα.

Aνταπόκριση: Σταύρος Χατζησάββας/Λάρνακα

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβη της Γαλλίας
21:53
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ επιτίθεται στον εκλιπόντα
21:50
Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του για μια πράσινη επανάσταση
21:19
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεκκινεί επίσημα τον δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης
21:00
Τουρκία: Έντονος εκνευρισμός προκάλεσε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
20:41
Ανασταστασιάδης - Μητσοτάκης συντονίστηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
20:21
Φώτης Φωτίου : Ζητά ανασκαφή χώρου στην Αμμόχωστο όπου φέρονται να είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι
20:11
Γερμανία: Ξεκινούν την Πέμπτη το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
19:57
Κύπρος: 181 νέα κρούσματα
19:40
Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις
19:13
Βαρχέλι: Αποκλιμάκωση από την Τουρκία αλλά οι λόγοι που διατηρούν στάσιμη την ενταξιακή διαδικασία παραμένουν
19:11
ΑΚΕΛ :Αν ήταν για τις τράπεζες θα είχαν ήδη έτοιμα νομοσχέδια
18:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand