17οι Παγκόσμιοι Αγώνες Κόμπακ στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας (ζωντανά απο το ΡΙΚ2 το Σαββατοκύριακο)

Ψηλών αποτελεσμάτων και έντονου συναγωνισμού συνέχεια… στους 17ους Παγκόσμιους Αγώνες Κόμπακ, που διεξάγονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC. Χθες, δεύτερη μέρα των αγώνων, οι αθλητές συμπλήρωσαν τους πρώτους 100 δίσκους (50 δίσκοι την ημέρα) και φάνηκε ξεκάθαρα αυτό που όλοι ανέμεναν, ότι ο τίτλος του «παγκοσμιονίκη» θα κριθεί την τελευταία μέρα, αν όχι και στην τελευταία πούλα!

Από τους αθλητές που είχαν ολοκληρώσει τους 100 δίσκους, τέσσερις σκοπευτές, ο Τσιαρλς Μπαρτού (Γαλλία), ο Τζέιμς Άτγουντ (Μ. Βρετανία), ο Νταβίτε Κασπαρίνι (Ιταλία) και ο Κρτιστομπάλ Χιμένεζ (Ισπανία), προηγούνταν με 99 επιτυχίες και ακολουθούσαν άλλοι 7 με 98/100, ενώ πιο ψηλά από τους Κύπριους σκοπευτές βρίσκονταν οι Ιάσονας Τζιοβάνης, Ανδρέας Ανδρέου και Σταύρος Σταύρου με 97/100. Βέβαια πολύ καλά προχωρούσε και ο Παναγιώτης Χωματένος, ο οποίος στους 75 δίσκους είχε 74 επιτυχίες (25+25+24), ενώ ο Ηλίας Σταμπόλης μετρούσε 73/75 και ο Ηλίας Ηλία 72/75.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν σήμερα, με τους αθλητές να συμπληρώνουν 150 δίσκους, για να ολοκληρώσουν αύριο Κυριακή τους 200 δίσκους του αγώνα.

Ικανοποιημένος ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ

Την πλήρη ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζοβάνης Σαββίδης, για την πορεία των αγώνων, τόσο για τη διοργάνωση όσο και για τα ψηλά αποτελέσματα των σκοπευτών. Όπως μας δήλωσε, τη δική του εκτίμηση συμμερίζονται τόσο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας, ο οποίος συμμετέχει κιόλας στον αγώνα και ζει από κοντά την όλη εξέλιξη, όσο και οι ξένοι αξιωματούχοι που συνοδεύουν τις αποστολές των χωρών τους.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ και για τη συμβολή της Ομοσπονδίας στον Αθλητικό Τουρισμό, αφού όπως δήλωσε οι αποστολές της σκοποβολής χαρακτηρίζονται ως ποιοτικός τουρισμός. Ως συνήθως είπε κάθε συμμετοχή στον αγώνα συνεπάγεται με 10 – 12 διανυκτερεύσεις στη χώρα μας και περίπου κάθε 2 με 3 άτομα χρησιμοποιούν κι ένα αυτοκίνητο ενοικίασης, χώρια τα γεύματα και δείπνα σε ταβέρνες και εστιατόρια… «Θέλουμε να πιστεύουμε» τόνισε ο κ. Σαββίδης, «ότι οι χορηγίες του Υφυπουργείου Τουρισμού προς την Ομοσπονδία μας υπερκαλύπτονται σε κάθε αγώνα που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας η ΣΚΟΚ»!

Δελτίο Τύπου

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 07:35

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Υπ. Ευρώπης ΗΒ: Ενίσχυση εμπορίου και αμυντικής συνεργασίας με τη συμφωνία-πλαίσιο με την Ελλάδα
17:05
Εξαγγελίες για δαπάνες στο βρετανικό προϋπολογισμό εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό
17:02
Επίσπευση μετακίνησης ασφαλτικών από την περιοχή Ιδαλίου, ζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
16:32
Αποκλείει «βουλευτικές» πριν τις 9 Ιανουαρίου ο Τατάρ, σχόλια κι αντιδράσεις μετά την παραίτηση Σανέρ
16:25
Η Ελεγκτική απαντά σε δημοσιεύματα για την διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές
16:20
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: "Η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής, τον φόβο τού θανάτου"
16:10
Σημαντική αύξηση πωλήσεων πετρελαιοειδών σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, μείωση 10,5% αποθεμάτων
15:56
ΕΕ: Πρόστιμο στην Πολωνία για τη λειτουργία του πειθαρχικού οργάνου του Ανωτάτου Δικαστηρίου
15:53
Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο
15:42
Αυξήθηκαν οι καταθέσεις και τα δάνεια τον Σεπτέμβριο του 2021
15:34
Το θέμα αγνοουμένων συζήτησε ο Επίτροπος Προεδρίας με την Πρέσβειρα Αυστρίας
15:27
Το ψευδοκράτος δανείζεται 28 εκατομμύρια ΤΛ για να πληρώσει μισθούς
15:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand