Μόνο την «κόκκινη» ταξιδιωτική λίστα διατηρεί το Λονδίνο - Ευνοϊκές αλλαγές για εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 4 Οκτωβρίου καταργεί το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τη διάκριση χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα από τον κορωνοϊό.

Στη θέση του θα διατηρηθεί μόνο μία κόκκινη λίστα με χώρες από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα υποχρεώνονται σε 11ήερη καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα, καθώς και σε δύο τεστ PCR, όπως ισχύει τώρα.

Για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή τις μέχρι τώρα «πράσινες» ή «πορτοκαλί», από την ίδια ημερομηνία θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση διαγνωστικού τεστ πριν από την πτήση προς την Αγγλία.

Από αργότερα μέσα στον Οκτώβριο μάλιστα, πάλι μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους, το τεστ της δεύτερης ημέρας από την άφιξη που μέχρι τώρα έπρεπε να είναι μοριακό τύπου PCR θα αντικατασταθεί από ένα απλό και φθηνότερο γρήγορο τεστ πλευρικής ροής (rapid test).

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να έχουν την υποχρέωση για τεστ πριν την πτήση προς Αγγλία και για τεστ PCR μετά από την άφιξη.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, που έκανε τις ανακοινώσεις, γνωστοποίησε επίσης ότι από τις 22 Σεπτεμβρίου οκτώ χωρίς βγαίνουν από την κόκκινη λίστα, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

Ο κ. Σαπς τόνισε ότι τι νέο σύστημα θα ισχύει έως τουλάχιστον το νέο έτος.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:26

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.