Η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη της Σερβίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο, κ. Μarko Βlagojević.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμησή της για τη διαχρονική στάση αρχών της Σερβίας όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες επίλυσής του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Στόχος της Ελληνοκυπριακής πλευράς, υπογράμμισε η κα Δημητρίου, είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, χωρίς τη συνέχιση των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας. Επαναβεβαίωσε, παράλληλα, τη σταθερή στήριξη της Κύπρου σε θέματα μείζονος σημασίας για τη Σερβία, περιλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου.

Υπογραμμίζοντας, εξάλλου, την ανάγκη ευαισθητοποίησης και δράσης της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κα Δημητρίου αναφέρθηκε σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε στους Προέδρους διαφόρων κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, απευθύνοντας έκκληση για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παροχή ανθρωπιστικής στήριξης στις γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν.

Ο Σέρβος Πρέσβης υπογράμμισε την πάγια θέση της χώρας του υπέρ της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο κ. Βlagojević εξέφρασε, παράλληλα, ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στήριξη της Κύπρου στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις Κύπρου-Σερβίας, στη βάση της αλληλεγγύης και των ισχυρών ιστορικών και θρησκευτικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους, με ειδικότερη αναφορά στη συνεργασία και τις ανταλλαγές μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Σερβίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την πραγματοποίηση προσεχώς επίσημης επίσκεψής της στη Σερβία, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:14

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Υπ. Ευρώπης ΗΒ: Ενίσχυση εμπορίου και αμυντικής συνεργασίας με τη συμφωνία-πλαίσιο με την Ελλάδα
17:05
Εξαγγελίες για δαπάνες στο βρετανικό προϋπολογισμό εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό
17:02
Επίσπευση μετακίνησης ασφαλτικών από την περιοχή Ιδαλίου, ζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
16:32
Αποκλείει «βουλευτικές» πριν τις 9 Ιανουαρίου ο Τατάρ, σχόλια κι αντιδράσεις μετά την παραίτηση Σανέρ
16:25
Η Ελεγκτική απαντά σε δημοσιεύματα για την διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές
16:20
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: "Η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής, τον φόβο τού θανάτου"
16:10
Σημαντική αύξηση πωλήσεων πετρελαιοειδών σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, μείωση 10,5% αποθεμάτων
15:56
ΕΕ: Πρόστιμο στην Πολωνία για τη λειτουργία του πειθαρχικού οργάνου του Ανωτάτου Δικαστηρίου
15:53
Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο
15:42
Αυξήθηκαν οι καταθέσεις και τα δάνεια τον Σεπτέμβριο του 2021
15:34
Το θέμα αγνοουμένων συζήτησε ο Επίτροπος Προεδρίας με την Πρέσβειρα Αυστρίας
15:27
Το ψευδοκράτος δανείζεται 28 εκατομμύρια ΤΛ για να πληρώσει μισθούς
15:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand