Αυστραλία:Εφαρμόζει πιλοτικά σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού

H Αυστραλία έκλεισε τα διεθνή σύνορά της τον Μάρτιο του 2020, αντιδρώντας στην πανδημία και επιτρέποντας την είσοδο αποκλειστικά σε πολίτες της και μόνιμους κατοίκους της, οι οποίοι έπρεπε να παραμείνουν σε υποχρεωτική ξενοδοχειακή καραντίνα δύο εβδομάδων, καλύπτοντας το οικονομικό κόστος.

Αυστραλοί αξιωματούχοι θα εφαρμόσουν δοκιμαστικά, ένα σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού που φτάνουν στο Σίδνεϊ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα κινείται προς το άνοιγμα των συνόρων της, παρά τα επίμονα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19. «Αυτό είναι το επόμενο βήμα στο σχέδιο μας για μία ασφαλή επαναλειτουργία, αλλά και για να μείνουμε ασφαλείς» δήλωσε ο Μόρισον, προσθέτοντας ότι η δοκιμή αυτή, θα μπορούσε να θέσει το πλαίσιο για τον τρόπο «της συμβίωσής μας με την COVID-19». Το πιλοτικό πρόγραμμα θα δοκιμαστεί στο Σίδνεϊ, που υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων του που επιστρέφουν από το εξωτερικό, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πόλη της Αυστραλίας, αργότερα μέσα στο μήνα. Οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, αλλά και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να επιτηρήσουν τη συμμόρφωση με τον αριθμό των περίπου 175 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων κατοίκων και μη μόνιμων κατοίκων, όπως και μερικών μελών πληρωμάτων της αεροπορικής εταιρίας Qantas.

quandas.jpg

«Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα για τα πληρώματά μας, που πετούν στο εξωτερικό για να φέρουν πίσω τους Αυστραλούς, αλλά και για να μεταφέρουν σημαντικά εμπορεύματα, συμπληρώνοντας μήνες σε καραντίνα, από την έναρξη της πανδημίας» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas Άλαν Τζόις. Η χρήση της τεχνολογίας, που έχει ήδη δοκιμαστεί πιλοτικά για την επιστροφή προσωπικού του υπουργείου Άμυνας στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, δέχεται επικρίσεις από υποστηρικτές των προσωπικών δεδομένων. Η Αυστραλία έχει επιβάλλει την εφαρμογή λοκντάουν στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, τις μεγαλύτερες πόλεις της, αλλά και στην πρωτεύουσα Καμπέρα, επηρεάζοντας τη ζωή σχεδόν του 50% του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων Αυστραλών, αντιδρώντας σε ένα ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα και άρχισε τον Ιούνιο. Η Βικτόρια ανέφερε σήμερα, 510 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τα περισσότερα από αυτά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μελβούρνη. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων αυτή τη χρονιά. Αναφέρθηκε επίσης και ένας θάνατος. Η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε 1.284 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στο Σίδνεϊ, μειωμένα από τα 1.351 κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες και 12 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.