Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή περιοχή Λάρνακας

Παραλήφθηκαν συνολικά 131 αιτήσεις που αφορούν ζημιές που προκλήθηκαν σε 81 κατοικίες, σε 29 επαγγελματικά υποστατικά, σε 16 γεωργικές αποθήκες και σε 39 οχήματα.

Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή περιοχή Λάρνακας η οποία επλήγη κατά την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Ιουλίου και την καταγραφή που έγινε από Λειτουργούς του Γραφείου, παραλήφθηκαν συνολικά 131 αιτήσεις που αφορούν ζημιές που προκλήθηκαν σε 81 κατοικίες, σε 29 επαγγελματικά υποστατικά, σε 16 γεωργικές αποθήκες και σε 39 οχήματα». Ύστερα από τις πυρκαγίες οι αρμόδιοι ξεκίνησαν να μελετούν σοβαρά τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν, όπως πλημμύρες και εδαφικές διαβρώσεις. Για τα ζητήματα αυτά, ανέφερε ο κ. Χατζηστεφάνου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας στις 25 Αυγούστου σύσκεψη στην παρουσία και του εμπειρογνώμονα που μετακλήθηκε γι’ αυτό το σκοπό από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έχουν οριστεί ορισμένα αντιδιαβρωτικά έργα που επιβάλλεται και απαιτείται να γίνουν τάχιστα». Πρόσθεσε πως «έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις από το αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών χρηματικό ποσό ύψους 226 χιλιάδων ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο παραδόθηκε στην Επαρχιακή Διοίκηση πριν μερικές μέρες. Μετά την παραλαβή των χρημάτων, προχωρήσαμε στις 9 Σεπτεμβρίου στην προκήρυξη διαγωνισμών, με τελευταία ημερομηνία υποβολής την 23η του μήνα, για την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων που ανέλαβε το γραφείο μας. Αναμένεται ότι η υπογραφή των συμβάσεων με τους επιτυχόντες προσφοροδότες θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου, η διάρκεια των εργασιών θα είναι 43 εργάσιμες ημέρες, με στόχο να ολοκληρωθούν στις 5 Νοεμβρίου. Ο Έπαρχος Λάρνακας σημείωσε επίσης πως «αμέσως μετά την πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας, έγινε επιτόπια εξέταση όπου και εντοπίστηκαν τα πιο σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν και έχριζαν άμεσης διαχείρισης. Μεταξύ των εργασιών που έγιναν για επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων είναι η διάνοιξη του κεντρικού γεφυριού και των παράπλευρων εισόδων του στο δρόμο Οράς – Ακαπνού ενώ έχουν αποκατασταθεί οι δρόμοι και έγινε καθαρισμός μικρών γεφυριών στην Βαβατσινιά». Αυτό το διάστημα, κατέληξε «γίνονται εργασίες στο δρόμο Βαβατσινιάς – Καππαρκάς, δηλαδή καθαρισμός του δρόμου και των γεφυριών. Επιπρόσθετα μετά από αίτημα του Τμήματος Δασών συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας προχωρούμε στον καθαρισμό του δρόμου Βαβατσινιάς – Λευκάρων».

ρεπορτάζ Δέσποινα Πούρεκκου

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 06:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβη της Γαλλίας
21:53
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ επιτίθεται στον εκλιπόντα
21:50
Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του για μια πράσινη επανάσταση
21:19
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεκκινεί επίσημα τον δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης
21:00
Τουρκία: Έντονος εκνευρισμός προκάλεσε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
20:41
Ανασταστασιάδης - Μητσοτάκης συντονίστηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
20:21
Φώτης Φωτίου : Ζητά ανασκαφή χώρου στην Αμμόχωστο όπου φέρονται να είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι
20:11
Γερμανία: Ξεκινούν την Πέμπτη το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
19:57
Κύπρος: 181 νέα κρούσματα
19:40
Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις
19:13
Βαρχέλι: Αποκλιμάκωση από την Τουρκία αλλά οι λόγοι που διατηρούν στάσιμη την ενταξιακή διαδικασία παραμένουν
19:11
ΑΚΕΛ :Αν ήταν για τις τράπεζες θα είχαν ήδη έτοιμα νομοσχέδια
18:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand