Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή περιοχή Λάρνακας

Παραλήφθηκαν συνολικά 131 αιτήσεις που αφορούν ζημιές που προκλήθηκαν σε 81 κατοικίες, σε 29 επαγγελματικά υποστατικά, σε 16 γεωργικές αποθήκες και σε 39 οχήματα.

Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή περιοχή Λάρνακας η οποία επλήγη κατά την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Ιουλίου και την καταγραφή που έγινε από Λειτουργούς του Γραφείου, παραλήφθηκαν συνολικά 131 αιτήσεις που αφορούν ζημιές που προκλήθηκαν σε 81 κατοικίες, σε 29 επαγγελματικά υποστατικά, σε 16 γεωργικές αποθήκες και σε 39 οχήματα». Ύστερα από τις πυρκαγίες οι αρμόδιοι ξεκίνησαν να μελετούν σοβαρά τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν, όπως πλημμύρες και εδαφικές διαβρώσεις. Για τα ζητήματα αυτά, ανέφερε ο κ. Χατζηστεφάνου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας στις 25 Αυγούστου σύσκεψη στην παρουσία και του εμπειρογνώμονα που μετακλήθηκε γι’ αυτό το σκοπό από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έχουν οριστεί ορισμένα αντιδιαβρωτικά έργα που επιβάλλεται και απαιτείται να γίνουν τάχιστα». Πρόσθεσε πως «έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις από το αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών χρηματικό ποσό ύψους 226 χιλιάδων ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο παραδόθηκε στην Επαρχιακή Διοίκηση πριν μερικές μέρες. Μετά την παραλαβή των χρημάτων, προχωρήσαμε στις 9 Σεπτεμβρίου στην προκήρυξη διαγωνισμών, με τελευταία ημερομηνία υποβολής την 23η του μήνα, για την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων που ανέλαβε το γραφείο μας. Αναμένεται ότι η υπογραφή των συμβάσεων με τους επιτυχόντες προσφοροδότες θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου, η διάρκεια των εργασιών θα είναι 43 εργάσιμες ημέρες, με στόχο να ολοκληρωθούν στις 5 Νοεμβρίου. Ο Έπαρχος Λάρνακας σημείωσε επίσης πως «αμέσως μετά την πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας, έγινε επιτόπια εξέταση όπου και εντοπίστηκαν τα πιο σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν και έχριζαν άμεσης διαχείρισης. Μεταξύ των εργασιών που έγιναν για επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων είναι η διάνοιξη του κεντρικού γεφυριού και των παράπλευρων εισόδων του στο δρόμο Οράς – Ακαπνού ενώ έχουν αποκατασταθεί οι δρόμοι και έγινε καθαρισμός μικρών γεφυριών στην Βαβατσινιά». Αυτό το διάστημα, κατέληξε «γίνονται εργασίες στο δρόμο Βαβατσινιάς – Καππαρκάς, δηλαδή καθαρισμός του δρόμου και των γεφυριών. Επιπρόσθετα μετά από αίτημα του Τμήματος Δασών συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας προχωρούμε στον καθαρισμό του δρόμου Βαβατσινιάς – Λευκάρων».

ρεπορτάζ Δέσποινα Πούρεκκου

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 06:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.