Το Ιράν ενέκρινε το αμερικανικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορoνοϊού

Η νέα κυβέρνηση του Ιράν ενέκρινε το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson, έγινε σήμερα γνωστό από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, την ώρα που η Ισλαμική Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πέμπτο κύμα μολύνσεων.

Η ανακοίνωση έγινε οκτώ μήνες αφότου ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απαγόρευσε τις εισαγωγές εμβολίων, που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αν και το Ιράν αποδέχθηκε έκτοτε εμβόλια που είχαν αναπτύξει δυτικές εταιρείες, όμως παρασκευάζονταν σε άλλες χώρες.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί δέχεται πιέσεις να διευρύνει τις πηγές απ΄όπου προμηθεύεται εμβόλια, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων στο φονικότερο κύμα της Covid-19.

«Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού εγκρίθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων Μοχαμάντ Ρέζα Σανεχσάζ, όπως μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πού θα παραχθεί το εμβόλιο και δεν αναφέρθηκε στην απαγόρευση.

Τον Ιανουάριο ο Χαμενεΐ απαγόρευσε στην κυβέρνηση να εισάγει εμβόλια κατά της Covid-19 από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, λέγοντας πως αυτές οι χώρες είναι «αναξιόπιστες». Αργότερα, είπε πως η απαγόρευση αφορούσε εμβόλια που παρασκευάζονται σε αυτές τις χώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ιράν 13 εκατομμύρια άνθρωποι από τον πληθυσμό των 83 εκατομμυρίων Ιρανών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα 18.201 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των μολύνσεων στο Ιράν να ανέρχεται πλέον σε 5.378.408, την πλέον πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 6.981, στους 116.072.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:55

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.