ΗΠΑ: Με στόχο την ανάληψη δράσης για το κλίμα ο Μπάιντεν συγκαλεί αύριο ψηφιακή διάσκεψη του φόρουμ MEF

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει αύριο, Παρασκευή, μία ψηφιακή διάσκεψη του Φόρουμ των Μεγάλων Οικονομιών (MEF) για να συζητήσει τα σχέδια του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με άλλους ηγέτες, πριν από την διοργάνωση της μεγάλης διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, η οποία είναι γνωστή ως COP 26 που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η πραγματοποίηση της αυριανής ψηφιακής διάσκεψης από τον πρόεδρο Μπάιντεν έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχεδίων των χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πριν από τη διάσκεψη της Σκωτίας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ ακολουθεί τη συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών που οργάνωσε ο Μπάιντεν νωριτερα μέσα στη χρονιά για να συζητήσει τους στόχους για το κλίμα.

«Στη συνάντηση του MEF ο πρόεδρος θα δώσει έμφαση τόσο στον επείγοντα χαρακτήρα, όσο και στα οφέλη από μια πιο δυνατή ανάληψη δράσης για το κλίμα. Ο ίδιος θα καλέσει τους ηγέτες να ενισχύσουν τις φιλοδοξίες τους για το κλίμα στο δρόμο προς την COP 26, αλλά και στα χρόνια πέρα από αυτή», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος θα συνοψίσει σχέδια για την αξιοποίηση του MEF μετά τη Γλασκόβη, ως ένα σημείο εκκίνησης για συλλογικές και συγκεκριμένες προσπάθειες κλιμάκωσης της δράσης για το κλίμα, μέσω αυτής της αποφασιστικής δεκαετίας», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Απρίλιο ένα νέο στόχο μείωσης των εκπομπών του θερμοκηπίου από τις ΗΠΑ κατά 50%-52% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005, αλλά και μέσω της άσκησης πιέσεων σε άλλες χώρες για την ενίσχυση των φιλοδοξιών που έχουν αναφορικά με την επίτευξη των στόχων τους σε σχέση με το κλίμα. Ένας τρόπος που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα είναι η μείωση των εκπομπών του μεθανίου, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά το διοξείδιο του άνθρακα, ως προς την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συμφωνήσει στη μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά περίπου 1/3 μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ ασκούν πιέσεις σε άλλες μεγάλες οικονομίες για να λάβουν μέρος στην προσπάθεια, σύμφωνα με έγγραφα που έχει διαβάσει το Reuters. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί κατά την αυριανή ψηφιακή διάσκεψη. Ο ίδιος αξιωματούχος αρνήθηκε να προσδιορίσει τις χώρες που θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη, δηλώνοντας ότι είναι ακόμη ανοιχτή η λίστα δήλωσης των συμμετοχών.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.