Η υλοποίηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, η κοινή συνισταμένη ΔΗΣΥ - ΠΟΕΔ

Η υλοποίηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, προσαρμοσμένων στα εθνικά και τοπικά δεδομένα, ήταν η κοινή συνισταμένη στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και μελών της Επιτροπής Παιδείας του κόμματος με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ, υπό την Πρόεδρο της οργάνωσης Μύρια Βασιλείου.

Τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΟΕΔ, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπό τη σκιά της πανδημίας και την αγορά υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε ότι «συζητήσαμε με την ΠΟΕΔ, πέραν από κάποια εξειδικευμένα ζητήματα που απασχολούν την ΠΟΕΔ, την κοινή συνισταμένη, εκεί που χρειάζεται να προχωρούμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για το καλό των παιδιών και των μαθητών. Πάντα προσαρμοσμένες οι μεταρρυθμίσεις στα δεδομένα της Κύπρου, στα τοπικά και εθνικά δεδομένα».

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε αισιόδοξος πως «μέσα από το διάλογο μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα καλύτερες συνθήκες για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερα το δημόσιο σχολείο».

Είπε ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όμως, συνέχισε, «παγκόσμια δεν θα είχαμε την πρόοδο που έχουμε σήμερα αν δεν υπήρχε το δημόσιο σχολείο. Γι’ αυτό και πρέπει να το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί είναι μέσα από τα δημόσια σχολεία παγκόσμια που βγήκαν τα δυνατά μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο».

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας ήταν τα παιδιά, καθώς για δύο σχολικές χρονιές, είχαν ένα μεγάλο κόστος που δύσκολα θα αναπληρωθεί. «Οι κερδοζημιές σε μια επιχείρηση αναπληρώνονται. Αυτό που κόστισε στα παιδιά μας παγκόσμια για δύο χρόνια, δύσκολα μπορεί να καλυφθεί όσο προγραμματισμένοι να είμαστε σε παγκόσμιο ή εθνικό επίπεδο», είπε.

«Για να έχεις αποτέλεσμα θέλει να έχεις ανθρώπους αξιοπρεπείς, ευτυχισμένους για να φτιάξουν και να δημιουργήσουν. Αξιοπρεπείς νέους, μορφωμένους νέους και ευτυχισμένα παιδιά», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, «είναι προϋπόθεση ο εκπαιδευτικός να είναι ικανοποιημένος από το εκπαιδευτικό περιβάλλον, να έχει το μεράκι και το ζήλο, για να δημιουργήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Με πιο μορφωμένους νέους μας, καλύτερα εφοδιασμένους πνευματικά, έχουμε και καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».

Όπως ανέφερε από πλευράς της η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τη δημοτική εκπαίδευση, την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπό τη σκιά της πανδημίας και την αγορά υπηρεσιών.

Η κ. Βασιλείου σημείωσε πως το δημόσιο σχολείο χρειάζεται βοήθεια από την πολιτεία. Η εκπαίδευση, είπε, «είναι ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών κομμάτων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει η επικοινωνία και η στήριξη και από τον ΔΗΣΥ αλλά κι από τα άλλα κόμματα».

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για υποβοήθηση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στις ελεύθερες περιοχές
09:56
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Τετάρτη
09:52
ΗΠΑ: Ομάδα βουλευτών καλεί τον Μπάιντεν να μην επιτρέψει τη πώληση F-16 στην Τουρκία
09:45
Εισηγήσεις για μεταναστευτικό και απόδοση κυπριακής υπηκοότητας σε δυο παιδιά καταθέτει ο ΥΠΕΣ στο Υπουργικό
09:27
Σεισμική δόνηση το πρωί βορειοδυτικά της Λεμεσού
09:17
Δημητρίου: Η Επιτροπή Θεσμών θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν σε σχέση με τα έγγραφα "Πάναμα" και "Πανδώρα"
09:01
Τουλάχιστον 11 νεκροί στο Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος
09:01
Aνησυχία Ουάσινγκτον για την ανέγερση νέων ισραηλινών κατοικιών στη Δυτική Oχθη
08:39
Σύλληψη 21χρονου στη Λάρνακα για υπόθεση κατοχής και μεταφοράς αυτόματου πυροβόλου όπλου
08:21
Σχοινάς: Οι υβριδικές απειλές γίνονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις των συστημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και των δημοκρατιών μας
07:57
Μέτρα για ενίσχυση της Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου ΙΙΙ
07:47
H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά - Στη Μητρόπολη από τις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα
07:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand